На 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

...
На 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

„В кадър“ по БНТ е документалният филм „Плаване към ледения юг“

На 12 май, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в рубриката за настояща документалистика на публичната телевизия „ В кадър “ гледайте кино лентата „ Плаване към ледения юг “.

Благодарение на вълнуващия свидетелски роман на журналистката Мария Чернева и неповторимите фрагменти, снимани от камерата на операторката Анна Андреева, феновете на Българската национална телевизия ще имат опцията да се качат на борда на първия български полярен транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ и да съпреживеят неподправените страсти по пътя към осъществяването на значимата задача – достигането до българската изследователска база „ Св. Климент Охридски “ на остров Ливингстън.

Документалният филм „ Плаване към ледения юг “ наблюдава в подробност живота на борда на кораба „ Св. св. Кирил и Методий “ с всички паники и триумфи на неговия екипаж, с провокациите при посрещането и превъзмогването на рискови стихии, само че и с изненадите, свързани с разнообразните метеорологични условия, които предлага международният океан.

По какъв метод се зарежда с гориво един задокеански транспортен съд, по какъв начин се оправя с насъбрания отпадък, може ли плавателният съд самичък да си създаде сладка вода, доколко е осъществено здравното обезпечаване на екипажа, по какъв начин лекарят на борда се готви за непредвидени обстановки и какво концентрира вниманието му – гледайте кино лентата на Мария Чернева с режисьор Ара Хугасян „ Плаване към ледения юг “ на 12 май, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1.

Следете поредицата „ ПЛАВАНЕ КЪМ ЛЕДЕНИЯ ЮГ “ онлайн на, в мобилното приложение BNT NEWS за  или , както и в формалния на Българската национална телевизия.

Гледайте рубриката за настояща документалистика на публичната телевизия в петък от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР