На 12 май (неделя) от площада пред Народното събрание в

...
На 12 май (неделя) от площада пред Народното събрание в
Коментари Харесай

Над 1700 участници се очакват в полумаратона на София

На 12 май (неделя) от площада пред Народното събрание в София ще стартира едно от най-мащабните спортни събития на столицата. То сплотява две надпревари в едно – Полумаратонът на София и гратис тичане за възпитаници. Двете събития съумяха да привлекат огромен интерес и досега в другите им дисциплини са се записали над 1 700 участници, измежду които доста възпитаници от цялата страна, както и 250 бегачи от Англия.

В дните преди старта, по гледище на дирекция „ Сигурност “ на Столична община, се постановиха промени в трасето на “София Полумаратон “. От съображения за сигурност е препоръчан и утвърден различен маршрут, по който ще се движат участниците. С смяната се анулира съществена част от трасето, която трябваше да минава по бул. "Цариградско шосе " и да доближава до летище София.

Новият маршрут на надпреварата ще започва пред Народното събрание в София тъкмо 9:00 ч. сутринта. След това трасето на полумаратона минава по бул. "Васил Левски " и "Ген. Гурко " и влиза в Борисовата градина. Оттам участниците ще минават по булевардите "Яворов " и "Вапцаров ", които ще бъдат затворени, и ще финишират през маратонския вход на народен стадион "Васил Левски ". Точните направления за другите дисциплини (5 км, 10 км, 21,1 км, както и училищен надпревари и игри) са оповестени на уеб страницата на събитието.

Дистанциите, на които ще започват всички участници в "Kaufland София Полумаратон " тъкмо в 9:00 ч. сутринта на 12 май пред Народното събрание, са: 21,1 км полумаратон, 10 км и 5 км. Ученическите надпревари RUN4EU на 5 км, 10 км, 21,1 км, както и учебните щафети, също ще стартират в 9:00 ч. пред Народното събрание. На стадион "Васил Левски " от 10:00 ч. ще стартират атлетически игри, а от 11:15 ч. – съревнование на 600 метра за възпитаници.

Стартовите пакети за другите дисциплини ще се раздават пред паметника на Съветската войска в петък (10 май) от 15 до 20 часа и събота (11 май) 10 до 20 ч. Там, на повърхност от 150 кв.м., ще се организира и обичайният изложбен панаир, на който посредством щандове ще бъдат показани разнообразни артикули и услуги, ориентирани към дейния метод на живот и здравословното хранене.

Полумаратонът на София тази година ще бъде първото огромно съревнование по шосейно, градско тичане в страната, което лимитира потреблението на пластмаса за еднократна приложимост. Сред устойчивите практики са подмяна на пластмасовите бутилки за еднократна приложимост с рециклируеми картонени чашки, алуминиеви фласки за многократна приложимост, разполагане на водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, потребление на дървени принадлежности и картонена посуда в кетъринг зоната и други. В експо зоната, както и на всяка станция по трасето, ще има ситуирани контейнери за събиране на боклуци от опаковки.

Регистрацията продължава до запълване на избраната за надпреварата квота. За "София Полумаратон " таксите са 14 лева за 5 км, 39 лева за 10 км и 49 лева за полумаратон (21,1 км).

За всички възпитаници, участващи в безплатното тичане, както и за хората над 60-годишна възраст, няма такса за присъединяване, само че се изисква предварителна регистрация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР