На 12 март ще отвори врати традиционната инициатива на Общината

...
На 12 март ще отвори врати традиционната инициатива на Общината
Коментари Харесай

Кога се открива форумът „Пролетен салон на изкуствата“ във Варна?

На 12 март ще отвори порти обичайна самодейност на Общината „ Пролетен салон на изкуствата “ . Мероприятието всяка година слага начало на сезона на фестивалните събития в морската столица. Входът за всички прояви ще бъде свободен . Обявлението идва от пресцентъра на Община Варна.

Официалното разкриване на тазгодишния салон ще бъде с галерия от дърворезби на възпитаници от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “. Тази година гимназията отбелязва своята 100-годишнина . Паната илюстрират истории от сборника „ Диви разкази “ на патрона на учебното заведение. От 12 до 18 март, експозицията ще означи и 105-годишнината от рождението на Николай Хайтов и може да бъде забелязана в „ Арт салона “ на Радио Варна . Форумът продължава със следните културни мероприятия:

  • На 20 март от 18:00 ч. в Градската художествена изложба ще бъде подложен моноспектакълът на артиста Илиян Марков „ Дърво без корен “ по творчеството на Хайтов.
  • На 25 март в Обсерваторията на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ ще бъде подредена галерия с фотографии на Мариела Русева. На същата дата от 18:00 ч. , Сдружението на варненските писателите ще показа новата книга на доктор Веска Дучева – „ Продавачът на илюзии. Криминални летописи “. Мероприятието ще бъде придружено от представянето на музикалния албум „ Свещ “ на барда Красимир Йорданов.
  • На 28 март от 18:30 ч. ще се състои Акустичен рок-концерт на екс-вокалиста на Д2 Дидо с групата му „ DeStoned “, в Концертното студио на Радио Варна.

В Градската художествена изложба ще се проведат разнообразни събития, както следва:

  • На 5 април от 18:00 ч. , концерт с авторски композиции на „ Стайков акустик квартет “. Музиката на квартета е в жанр „ Worldmusic “, с детайли от арабския и балканския фолклор.
  • Нa 10 април от 17:00 ч. , ще бъде открита галерия на възпитаници от художествените паралелки на НУИ „ Добри Христов “ на тематика „ Майстора през нашите очи “.
  • На 12 април от 18:00 ч. , камерен концерт на Красимира Желязкова – цигулка и Стефан Бояджиев – пиано, с разнообразна стратегия: Цезар Франк, Пабло Сарасате, Фриц Крайслер, Сергей Рахманинов, Панчо Владигеров.
  • На 14 април от 18:00 ч. в Методистката черква е юбилейният концерт на камерния разбъркан хор „ Морски лъх “ с диригент Илия Иванов по случай 30-годишнината на състава. Хорът ще показа италианския си репертоар, който включва както класика, по този начин и италиански поп песни, аранжирани с типичен оркестров декор.
  • На 17 април 18:00 ч. , ще бъде закриването на „ Пролетен салон на изкуствата “, в Градската художествена изложба със стерео концерт електронна музика.

Варненци ще чуят за първи път новия албум на Мирослав Гочев. Освен авторски композиции ще бъдат изпълнени и пиеси на Жан-Мишел Жар, Вангелис, Шилер, „ Енигма “. В концерта ще вземат участие Станислав Стоянов (перкусии) и Дамян Димов (кавал)

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР