На 12 февруари около 22.30ч. на бензиностанция в с.Златна Панега,

...
На 12 февруари около 22.30ч. на бензиностанция в с.Златна Панега,
Коментари Харесай

Задържани са извършителите на грабежа от бензиностанция в село Златна Панега

На 12 февруари към 22.30ч. на бензиностанция в с.Златна Панега, две маскирани лица, посредством потребление на мощ и закани против 53-годишна служителка в обекта са лишили сумата от 2 750 лева, след което са се отдръпнали в незнайна посока.

За случая тогава е известен дежурен прокурор и в районно управление (на МВР) Ябланица е формирано досъдебно произвеждане по чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс, като работата по откриване на закононарушението е почнала неотложно под управлението и наблюдението на Районна прокуратура- Ловеч.

На 13 и 14 февруари са извършени голям брой оперативно-издирвателни мероприятия от чиновници на районно управление (на МВР) Ябланица, районно управление (на МВР) Луковит и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОД МВР-Ловеч, вследствие на които са открити 26-годишен от Луковит и 19-годишен от с.Дерманци, като причинители на грабежа. В хода на работата с лицата е станало ясно, че един от тях е някогашен чиновник в бензиностанцията.

Изяснява се съпричастността към грабежа на още двама деветнадесет годишни мъже.

В хода на процесуално-следствените дейности и последвалите претърсвания в жилища населявани от лицата е открита парична сума, на обща стойност 1850 лв. за които е открито, че са част от отнетите пари, както и други движимости и предмети имащи отношение към закононарушението.

Четиримата мъже са арестувани за период до 24 часа по ЗМВР. Впоследствие двама от тях са привлечени в качеството на обвинени и арестувани за период до 72 часа. Предстои внасянето на претенции пред районен съд – Тетевен за взимане на ограничения за неотклонение «Задържане под стража» на двамата причинители.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура – Ловеч.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР