На 12 август законът на джунглата ще е единственият, който

...
На 12 август законът на джунглата ще е единственият, който
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Звярът“

На 12 август законът на джунглата ще е единственият, който ще бъде годен. Световната звезда Идрис Елба ( Бързи и гневни: Хобс и Шоу ) и режисьорът Балтазар Кормакур ( Еверест ) ни водят надълбоко в красивите, само че рискови простори на африканската савана и ни изправят лице в лице със „ Звярът “.

В ускоряващия пулса новаторски екшън трилър един татко е подготвен на всичко, с цел да отбрани фамилията си. Дори и да се изправи против невъобразим до момента див звяр.

В „ Звярът “ неотдавна овдовелият доктор Нейт Даниелс (Идрис Елба) взема решение да реализира от дълго време планувано завръщане в Южна Африка, където за първи път е срещнал жена си, с вярата още веднъж да се сближи с двете си отчуждени дъщери.

Тримата се насочат към резерват за диви животни, поддържан от техния дълготраен фамилен другар и биолог Мартин Батълс (Шарлто Копли). Но това, което стартира като умерено странствуване в търсене на нравствен покой и фамилно съгласие, се трансформира в кошмарна битка за оцеляване.

По петите им е голям свиреп лъв, жаден за човешка кръв. Битката ще е на живот и гибел, тъй като в природата има място единствено за един висш див звяр. Ще успее ли Нейт да избави фамилията си? На какво е кадърен човек, с цел да оцелее и допустимо ли е да завоюва в неравностойна борба с дивата природа?

Отговорите ще открием в спиращия дъха под напрежение трилър „ Звярът “, открояващ се с вълнуваща история, красива визия и високо равнище на продукция, които слагат кино лентата измежду най-качествените представители на creature feature жанра.

  Участвайте тук  

Изправяме се против „ Звярът “ от 12 август единствено в кината и 4DX, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава късмет да спечелите двойни кинобилети за кино лентата. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 12 август и бъдете подготвени за премия. Успех!

Дни преди формалната премиера на „ Звярът “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата. А тук е прикрит и отговорът на въпроса.  Готови ли сте да се изправите против „ Звярът “ ?

1. Лъвовете ядат по близо 82 кг месо дневно.

2. Един мъжки лъв тежи сред 180 и 220 кг .

3. Главният воин в „ Звярът “ – невъобразим, до момента, лъв, е голям – с тяло, дълго, колкото лек автомобил и лапи с размера на футболни топки . Най-смъртоносното животно в саваната е основано благодарение на актуалната CGI технология, поставяйки екипа пред съществени провокации, както при основаването на външния му тип, по този начин и по време на фотосите на кино лентата. „ Тъй като актьорите и основателите на кино лентата имат потребност от визуализация на лъва по време на снимачния развой, в множеството случаи тази роля се заемаше от голям каскадьор в сива блуза, изпълняващ придвижвания сходни лъвските “ , споделя режисьорът на кино лентата Балтазар Кормакур.

4. Екипът от каскадьори е управителен от Кери Грег, работил по „ Отмъстителите: Ерата на Ултрон “. Те работят в тясно съдействие с останалите отдели по основаването на визуализацията на животните, VFX и SFX резултатите, с цел да бъдат сигурни, че всички подиуми и борби наподобяват оптимално реалистично , както биха били в действителност, в случай че се бият лъв и човек.

5. Действието във кино лентата „ Звярът “ се развива в окръг Мопани на Република Южна Африка и е сниман напълно в провинциите Лимпопо и Северен Кейп, както и в Кейп Таун.

6. Макар да включва артисти от разнообразни националности, за основателите на кино лентата е от основно значение главната част от поддържащия актьорски състав да се състои от южноафриканци , където е сниман и самият филм.

7. За режисьора Балтазар Кормакур е от основно значение да не демонстрира „ захаросаната “ холивудска версия на Южна Африка, а същинската такава . Ето за какво дизайнерът на костюмите Мойра Ан Мейер, която е от Намибия държи костюмите на локалното население и бракониерите да са оптимално достоверни и ги основава тъкмо такива.

8. Лъвът в основната роля, както и останалите лъвове са основани с най-съвременните и усъвършенствани кино резултати , които не са били употребявани до момента във кино продукция. Нито една сцена в „ Звярът “, която е сред хора и лъвове, не е снимана с същински лъвове. При фотосите на терен не са били употребявани същински лъвове и нито едно животно не е потърпевшо.

 Звярът

9. Лъвовете са изчезнали от 26 африкански страни и 95% от територията, която са обитавали преди.

10. Кости, нокти и зъби от лъвове постоянно се продават като тигрови такива в Азия. Ето за какво са извънредно атрактивни и доходоносни за бракониерите .

Според Министерството на горите, рибарството и околната среда на Южна Африка през 2019 година са осъществени повече от 2014 бракониерски действия. Това число спада до 1573 през 2020 година, главно поради рестриктивните мерки в пътуванията на бракониерите по време на пандемията.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР