На 12 април (петък) Музеят на авиацията ще отбелязва Международния

...
На 12 април (петък) Музеят на авиацията ще отбелязва Международния
Коментари Харесай

Музеят на авиацията отбелязва Международния ден на авиацията и космонавтиката от 9,00 до 18,00 часа с изложба

На 12 април (петък) Музеят на авиацията ще отбелязва Международния ден на авиацията и космонавтиката от 9,00 до 18,00 часа с галерия, презентация за българския принос в преодоляването на космоса и просветителна игра за децата.

- Посетителите ще имат опцията да прегледат особено квалифицираната галерия „ Пътят към звездите ", отдадена на 45-ата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов на борда на кораба „ Союз-33. Изложбата показва присъединяване на България в програмата „ Интеркосмос ", в границите на която страната ни става шестата страна, изпратила собствен космонавт и третата, произвела галактически храни. Чрез нея гостите на Музея на авиацията ще научат детайлности за изследователската стратегия на полета и за зародилите проблеми, отменили плануваното съединяване с орбиталния комплекс „ Солют-6 ", и наложили предварителното връщане на кораба на Земята.

- За най-любознателните Музеят ще показа презентация за българския принос в региона на галактическите проучвания и технологии. Тя ще опише каква инсталация е летяла в Космоса, по кое време и за какво българските учени изследват йоносферата - наелектризираният под въздействието на слънчевите лъчи пласт от атмосферната обвивка на Земята, от който значително зависи животът на нашата планета, както и доста забавни обстоятелства за полета на космонавта Александър Александров.

- През целия ден най-малките гости ще се забавляват с просветителна игра „ Мисия Марс ", която ще провокира спортния дух на децата и ще ги запознае с любопитни обстоятелства за планетата Марс. Играта е основана и дарена на Музея от „ Център за неофициално обучение и културна активност АЛОС ".

Програмата в празничния ден

➡9,30 часа: Откриване на изложбата „ Пътят към звездите " ;
➡11,00 часа: Презентация „ Приносът на България в преодоляването на галактическото пространство " ;
➡15,00 часа: Презентация „ Приносът на България в преодоляването на галактическото пространство " ;
➡9,30 - 17,30 часа: Образователната игра „ Мисия Марс ".

Събитията от програмата са включени в цената на входния билет. Продажбата на билети се прекратява 30 минути преди края на работното време.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР