На 11-ти декември 2023 г. се проведе Встъпителната конференция на

...
На 11-ти декември 2023 г. се проведе Встъпителната конференция на
Коментари Харесай

Кметът Владимир Александров и зам.-кметът Ивайло Георгиев взеха участие във Встъпителната конференция на новоизбраните кметове и общински съвети

На 11-ти декември 2023 година се организира Встъпителната конференция на новоизбраните кметове и общински препоръки, на която присъединяване взеха кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров и заместник-кметът Ивайло Георгиев. На конференцията те организираха редица срещи и обмениха опит с кметовете на общините в страната.

Председателят на 49-то Народното събрание на Република България Росен Желязков приветства участниците във встъпителната конференция на новоизбраните кметове и ръководители на общински препоръки за мандат 2023 - 2027 г-., проведена от Национално съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

„ Тук е събран елитът на локалното самоуправление ", сподели ръководителят на Парламента и акцентира, че локалната власт е най-демократичната форма в системата на държавното ръководство, която стои най-близо до хората, до техните ежедневни потребности, тя е обвързвана освен с даването на административни услуги, само че и с целия развой на живота на хората - от радостните до тъжните моменти.

„ Започваме мандата в добър разговор с изпълнителната власт, най-много с обещания за връзка и чуваемост за нашите претенции и оферти ", добави още господин Панов.

Новият мандат на кметовете и общинските съветници ще бъде мандатът на жителите. Тази поръчка даде изпълнителният шеф на Национално съдружие на общините в България Силвия Георгиева.

" Основният съвет към всички кметове и съветници е да слушат и да чуват жителите. Това ще бъде мандатът на жителите. Те към този момент не са просто консуматори на общински услуги, те са тези, които формулират общинските политики и които вземат участие ефективно в реализацията им ", показа Георгиева.

Премиерът Николай Денков уточни огромният капан пред кметовете и насочи апел към локалната власт по отношение на капиталовите планове по цели и направления/обекти за целено финансиране от държавния бюджет.

„ Много е значимо да пресечете емисарите. Не е тяхна работа да бъдат вносители на вашите планове. Това са вашите планове и ще има процедура и вие ще можете да си ги внесете като вносители на тези планове ", съобщи той.

Във форума участваха над 350 представители от 212 общини в цялата страна. За трети път новият мандат на локалната власт стартира с делово събитие, проведено от НСОРБ, което набелязва опциите за партньорства сред общините и перспективните задания пред ръководството на локално равнище.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР