На 11 май великият оперен артист Хосе Карерас си взе

...
На 11 май великият оперен артист Хосе Карерас си взе
Коментари Харесай

Хосе Карерас - за последно в България, но завинаги в нашите сърца

На 11 май великият оперен актьор Хосе Карерас си взе безмълвно " Сбогом " с българската аудитория по време на своя концерт, част от прощалното му турне.

Трудно може да се опише с думи страстта на вечерта и евентуално точно поради това испанецът не изрече нищо през целия си концерт с изключение на, несъмнено, когато заливаше безпощадно залата с гласа си по време на своите арии. И в действителност какво по-добро прощаване можеше да си показа близо 10-хилядната аудитория в зала " Арена Армеец ", която изпрати единия от тримата тенори на крайници и с вихър от овации.

Въпреки това Карерас не съумя да скрие личните си страсти и с поклони и жестове както към публиката, по този начин и към останалите музиканти на сцената изрази своята признателност за топлия банкет. Заедно с него пяха ученикът му Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова, съпровождани от изключителните музиканти от симфоничния оркестър на Софийската опера и балет.

 Зала " Арена Армеец " по време на концерта на Хосе Карерас. Снимка: Нова телевизия.

72-годишният Карерас подари събралото се голям брой с впечатляващите си осъществявания на арии от Верди и Пучини, " The Impossible Dream " от „ Човекът от Ла Манча " на Мич Лий, " Passione " на Никола Валенте, " Наздравица " от " Травиата ", изпълнена дружно с Ненчев и Михайлова, и други.

Специален подарък за родната аудитория беше оперното осъществяване на " Моя страна, моя България " на Емил Димитров, изпято от Росен Ненчев, което просълзи голяма част от хората в залата.

Диригент на оркестъра беше Давид Хименес, племенник на Карерас и възпитаник на великия Херберт декор Караян.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР