На 11.05.2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево на трасе Входящи леки

...
На 11.05.2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево на трасе Входящи леки
Коментари Харесай

Задържаха турчин за контрабанда на златни накити за 669 704 лева

На 11.05.2022 година, на ГКПП-Капитан Андреево на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ дошъл рейс с непозната регистрация, пътуващ от Турция за България.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава в тайник зад акумулаторите на транспортното средство митническите чиновници намерили 22 пакета, в които били укрити 1702 броя произведения от жълт метал – пръстени, гривни, обеци, синджири, огърлици и медальони. Според експертизата на вещото лице откритите произведения от жълт метал с общо тегло 7279,40 грама са от 14-каратово злато и са на обща стойност 669 704 лв.

Контрабандните златни украшения са арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на рейса А.Й., на 60 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР