На 100%, не - на 1100%. Така отговаря Дебора Михайлова

...
На 100%, не - на 1100%. Така отговаря Дебора Михайлова
Коментари Харесай

Дебора Михайлова обяви в интервю, че e разпознала Георгиев при нападението

" На 100%, не - на 1100%. " Така дава отговор Дебора Михайлова на въпрос дали е сигурна, че нападателят й е Георги Георгиев, упрекнат за насилието над нея, при което тя беше нарязана с макетно ножче. От описа й се разбра, че тя го е очаквала, говорили са, до момента в който пътува да се срещнат, по-късно е чула " Аз съм " по домофона и по-късно е видяла първо ръка в синя здравна ръкавица и маскиран мъж в стаята си, а последното нещо, което помни, е по какъв начин замахва към нея.

Тя разгласи, че Георгиев е упражнявал принуждение върху нея и преди този момент в продължение на последните четири-пет месеца по време на връзките им, само че тя не е казвала на никого и твърди, че е прикривала синини с грим. Майка й Ивелина Михайлова описа, че Георгиев даже забранявал на щерка й да носи избрани облекла, като самата тя получила предизвестие от него в текстово известие в месинджър. Дебора Михайлова описа и за част от заканите, които бяха показани и в досъдебното произвеждане за закани за ликвидиране, по което Георгиев беше арестуван и оставен в ареста при започване на август след мощния публичен отзив по случая.

Дебора Михайлова застава пред камерата с големите белези и шевове, които се виждат по двата й крайници, демонстрира и другите следи. Тя дава отговор за първи път на въпроси за случилото се в в предаването " Цанов напред и нагоре ", което се излъчва в YouTube. Разговор с нея и родителите й, както и с юриста й беше излъчен в канала на Станислав Цанов в събота (2 септември) вечер. Той посочи, че има и дълъг вид на тричасово предаване единствено за неговите " патрони " (потребителите, които подкрепят канала посредством дарения и получават повече материали).

 width=

Стилът на Цанов не е изявление едно към едно, а във видеото са инсталирани елементи от диалози, негови мнения, фрагменти от митингите, Георгиев в съда и други, подложен е и общо казуса с домашното принуждение, в диалога с юриста взе участие и залятата преди години със сярна киселина Мария Бонева, за която се разбра, че оказва помощ на момичето. Информацията в този текст е въз основата на разказаното в наличното свободно предаване.

Досега от протоколи и разпити на момичето незабавно след нападението се знаеше, че при първия разпит Михайлова декларира, че не може да е сигурна кой е бил мъжът, във втория - ден по-късно, към този момент е по-сигурна в посочването му на база облекла, ножчето и изключително парфюма. От тях се схваща, че преди този момент на посетители й е бил някогашният й другар.
Дебора Михайлова беше нападната в дома й в Стара Загора на 26 юни вечерта, има 21 прободни рани, строшен нос и скула, остригана е била лявата част на главата й. За случая описа пред медии майка й месец по-късно. Георгиев, който е бил освободен по досъдебното произвеждане за нападението, беше арестуван и оставен в ареста поради закани за живота към Михайлова. Той отхвърля да е нападнал Михайлова и да я е заплашвал, а в показанията си твърди, че е бил във видеочат с нея минути преди нападението и тя му е писала, че на вратата й се звъни.

Случаят получи голям отзив - от митинги против насилието в цялата страна до изключителни промени от депутатите в законодателството за споразумяване на насилието в " интимна връзка ".

" Въпреки всичко аз го разпознах "

В предаването " Цанов напред и нагоре " Дебора Михайлова споделя, че след учебно заведение е била у дома, чули са се с Георгиев, откакто той към този момент е бил в колата и пътувал към нея. Позвънило се е на домофона, никой не е дал отговор на въпроса й " Кой е ", тя го е задала повторно по думите й по-яростно, тъй като към този момент се е била ядосала, че би трябвало да пита още веднъж и той е споделил " Аз съм " и тя е отворила. Михайлова описа, че не е станала да го посрещне, а траяла да се приготвя и по-късно видяла по какъв начин се демонстрира синя здравна ръкавица, а по-късно мъж с маска.

На въпрос прецизира, че не го е виждала с маска преди, и прибавя: " все пак аз го разпознах ". Михайлова описа, че първо помислила, че се " бъзика " и го попитала " к`во се е..ваш с мен бе, знаеш че съм страхлива ". Последното нещо, което помни, че е замахва с пестник и идващите мемоари са при съседката. От информацията до момента се знаеше, че откакто се свестява, тя слиза да търси помощ на долния етаж и съседката се обажда на 112.

В излъчената част не се схваща дали Михайлова има версия за какво е била нападната довечера, какви са били диалозите им преди този момент.

Прокуратурата разгласи в края на юли, че единствената версия, по която работи за нападението, е ревнивост, само че без да дава детайлности.

" Просто ми удари пестник "

В описа си споделя, че е била влюбена в Георгиев, с който се среща в дискотеката, в която той работи (бел ред. - името на клуба не беше назовано). Тя върви там, преди да е навършила 18 години, и той я е допускал макар възбраните и без да заплаща, както нормално било с другите малолетни.

Според Михайлова предишния септември той е почнал да демонстрира внимание към нея и че я харесва - " дали ще ме щипне, дали ще се усмихне ". Каза, че й е споделил, че е разведен със брачната половинка си. Тя описа, че в никакъв случай не са излизали дружно " в обществото ", в случай че тя не отиде до работата му да се видят и че също в никакъв случай не е ходила в дома му.

Момичето изясни, че първият случай на принуждение е, когато той просто й удря пестник и си потегля, без тя да каже дума, не се разбра какво е предизвикало тази реакция.
" Всеки път, когато сме се виждали, е имало експанзия ", съобщи Дебора Михайлова. Удряне на пестник, удряне в корема по думите й. " Веднъж ме хвана за гърлото, причерня ми, а той ме пусна и сподели - " Спокойно, знам какво върша, няма да умреш " (това е една от заканите, включени в производството за заканите за убийство). Тя сподели, че Георгиев постоянно я е обиждал.

Михайлова описа, че е отварял прозореца и е коментирал, че няма да оцелее. А майка й описа, че той не й е разрешавал да носи например клинове.

В края на август (28 август) съдът гледа още веднъж мярката за задържане на Георгиев по искане на неговата отбрана, откакто ДНК експертизата е посочила, че " няма какъвто и да било биологичен материал по облеклата, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението против Дебора " (по думите на бранителя му Валентин Димитров). Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка изрично не е на Георги - нито по тип, нито по мярка, разгласи още юристът.

Мярката беше гледана при закрити порти, след искане на прокуратурата, поради това, че могат да бъдат изнесени интимни детайлности от живота на жертвата и на обвинения. След това се разбра, че имало нови свидетелства, че Георгиев е бил закаран до и взет от вкъщи на Михайлова същата вечер. Съдът го остави в ареста.

Източник: Дневник
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР