На 10 октомври официално започва изграждането на нова метростанция в

...
На 10 октомври официално започва изграждането на нова метростанция в
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова метростанция в жк Обеля

На 10 октомври публично стартира построяването на нова метростанция в квартал " Обеля ", оповестиха от Столичната община.

Церемонията с първата копка за съоръжението ще се организира от 12 часа на площадката над пътния тунел на бул. " Панчо Владигеров ", западно от жп линията София-Волуяк.

На събитието ще участват кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, изпълнителният шеф на " Метрополитен " проф. Стоян Братоев, изпълнителният шеф на компанията -изпълнител " Геострой " АД инж. Цветослав Петков.

Новата метростанция ще бъде част от интермодален транспортен хъб, включващ метро, жп превоз и автобусен превоз.

Метростанцията ще има три изхода, като два от тях ще имат връзка с жп спирката и съответните перони. За достъп до тях и до южната страна на ж.к. " Модерно предградие " ще има асансьори, ескалатори и стълбища.

При реализацията на плана не се планува затварянето на бул. " Панчо Владигеров ", ул. " Обелско шосе " или вътрешнокварталните улици в жк " Обеля -1 ". Това ще бъде реализирано посредством въвеждането на етапност при строителството и при краткотрайната организация на придвижване.

По време на построяването няма да се стопира и действието на Линия 1 и Линия 2.

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР