На 10 ноември 2017 г., от 18.30 в Арт Галерия

...
На 10 ноември 2017 г., от 18.30 в Арт Галерия
Коментари Харесай

Ученици на НУИ Добри Христов, Варна откриват есенната си изложба-конкурс

На 10 ноември 2017 година, от 18.30 в Арт Галерия Ларго ще се открие за девети следващ път обичайна пленерна изложба-конкурс на младите художници от специалностите „ Изящни изкуства ” и „ Рекламна графика ” на Националното учебно заведение по изкуствата “Добри Христов ” във Варна. Изложбата се организира всяка година през есента от 2009-та година насам и има конкурсен темперамент.

Ежегодно се присъждат и раздават награди, обезпечени от учебното настоятелство, изложба Ларго и спонсори. От 2014-та година Арт Галерия Ларго учреди едногодишна стипендия за високи художествени достижения, чийто притежател се дефинира и афишира по време на откриването на пленерната галерия. Тя се присъжда на ученика, който е посочил през последната образователна година непрекъснато високи резултати в работата си, както и се е показал чудесно на конкурсната галерия.

В следващата пленерна изложба-конкурс в изложба Ларго свои произведения ще показват учениците от ІХ до ХІІ клас. Работите са основани по време на обичайния есенен пленер, който тази година се организира редом в Златоград и във Варна. Творбите ще бъдат оценени в две възрастови категории – първа група – възпитаници от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Журито, което ще дефинира спечелилите, включва известните варненски художници Венцислав Марков, Димо Миланов и Милен Маринов. Във всяка от групите ще бъдат раздадени награди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР