На 10 май от 10.00 ч. в СОУ „Христо Ботев”

...
На 10 май от 10.00 ч. в СОУ „Христо Ботев”
Коментари Харесай

Деца мерят сили в състезания за защита при бедствия и пожари

На 10 май от 10.00 ч. в СОУ „ Христо Ботев” Враца (втора база) ще се организира регионалния стадий на ученическото съревнование „ Защита при бедствия, пожари и изключителни ситуации”. В него ще вземат присъединяване тимове от област Враца.
Състезанието се организира в два стадия. В първия участниците вземат решение тест, включващ въпроси, свързани с естествени бедствия, промишлени повреди и произшествия, самостоятелни и групови средства за отбрана, пожарна сигурност, тел. 112 и първа помощ. Във втория стадий състезателите вземат участие в спортни игри в които демонстрират умения за дейстивия при естествени бедствия, радиационни и химически повреди, пожари, потребление на самостоятелни и групови средства за отбрана и оказване на здравна помощ.
На 16 май от 10.00 ч. на стадион "Христо Ботев " във Враца ще се проведат двадесетите регионални надпревари с младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец ".
Областните надпревари се организират годишно и са финален стадий на извършената теоретична и практическа подготовка на отрядите.
Състезанията се организират в две спортни дисциплини:
- Бойно разрастване на спортна пътека;
- 400м. щафетно тичане с трудности.
В тазгодишното съревнование ще вземат присъединяване 5 тимове, класирали се преди всичко в извършените районни състезания
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР