На 10-годишна възраст Сара Гюртс е диагностицирана с рядко генетично

...
На 10-годишна възраст Сара Гюртс е диагностицирана с рядко генетично
Коментари Харесай

Тя е само на 31, макар кожата ѝ е сбръчкана като на баба

На 10-годишна възраст Сара Гюртс е диагностицирана с рядко генетично заболяване, засягащо кожата и ставите. Състоянието понижава производството на колаген, което води до тънка и набръчкана кожа в млада възраст. Гюртс споделя, че фантазията й да стане модел тогава е изглеждала изцяло невъзможна, заради поставената ѝ диагноза.
 Наташа Бишъп - момичето, родено без вагина
Наташа Бишъп - момичето, родено без вагина

Преживява “пълна мъка ”, с цел да живее като естествена жена

През 2015 година Гюртс взема решение да показа историята си в акцията Love Your Lines, която отбелязва неповторимите характерности на кожата. Кампанията предизвиква хората да изпращат истории и фотоси на своите положения, с цел да срещат света с тях, което да им помогне да се усещат по-малко разнообразни.

Така Гюртс разказва за най-голямата си неустановеност, кожата си, и признава, че го е крила в гимназията. Тя разкрива, че не е желала да го разисква от позор, само че от самото начало се е чувствала зле, тъй като пази тази загадка. Нейната история обаче надалеч не е единствената, а резонира с милиони други, които се борят със личното си самовъзприятие и облик на тялото си.

Гюртс споделя, че й е лишило известно време, с цел да завоюва увереността, която има през днешния ден, макар че вече може да се похвали с подкрепящи почитатели в социалните мрежи и се появи в къс филм. В статия в The Mighty тя приказва за това по какъв начин една предходна връзка първоначално на 20-те ѝ години я кара да осъзнае по какъв начин битките за облика на тялото й се отразяват на нея и на околните й.

Вече на 31 година, Гюртс е безапелационна, че желае да се занимава с снимка и моделиране, вместо да се крие. Целта ѝ е да се даде повече публичност за положението ѝ, от което страдат и други хора по света, като в същото време се опита да превъзпита обществото що се отнася до стандартите за хубост, сложени от стилната и козметична промишленост.

Гюртс има желанието да унищожи невидимите упования за съвършенство, които засягат всички области на живота, в това число работа, другарство и персонални взаимоотношения.

Разбира се, навигирането самичък в това мъчно пътешестване на приемане би било необикновено мъчно, само че Сара има шанса да разполага с грижовни хора до себе си.

Един от тези специфични персони е нейната майка, с която Сара неотдавна показа фотография, надписвайки я: " Благодаря ти за всички невероятни мемоари, обич и светлина, които донесе в живота ни до момента. Предстоят още безчет такива. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР