На 10 април в Русия беше създадена Национална асоциация за

...
На 10 април в Русия беше създадена Национална асоциация за
Коментари Харесай

И Русия с проект за информационна сигурност

На 10 април в Русия беше основана Национална асоциация за интернационална осведомителна сигурност.
Нейните учредители са Московски държавен университет «М.В.Ломоносов» (МГУ), Московски институт за интернационалните връзки (Университет) към Министерство на външните работи на Русия, Дипломатическа академия към Министерство на външните работи на Русия, Руска академия за националното стопанство и държавната работа към Президента на Руската Федерация, Институт за модерни проблеми на сигурността (дъщерна конструкция на Минно - металургическата компания «Норникель»), редакция на списанието «Международни отношения».

За президент на асоциацията беше определен шефът на Института за проблемите на осведомителната сигурност на МГУ «М.В.Ломоносов» Владислав Петрович Шерстюк, за общоприет шеф – президентът на Националния проучвателен институт за световната сигурност Анатолий Иванович Смирнов.
В състава на президиума на асоциацията влязоха учени и експерти, фамозни специалисти в региона на интернационалната осведомителна сигурност.

Основната цел на асоциацията е да спомага за осъществяване на държавната политика в региона на обезпечаването на интернационалната осведомителна сигурност, а също по този начин поощряване на съветските начинания в тази област.
Освен това, асоциацията е насочена към присъединяване в обективно информиране и обяснение на организациите на гражданското общество в Руската федерация и задгранични страни на основните тези на държавната политика в тази тенденция.

Основните старания на асоциацията се планува да бъдат ориентирани за повишение на успеваемостта на аналитичната активност в тази област, за разработване на съответни рекомендации на всички заинтригувани органи и организации.
В обсега на новото обединяване ще влиза и съгласуваност на провежданите в научните центрове и висши образователни заведения проучвания в региона на актуалните научни, филантропични и механически проблеми на обезпечаване на интернационалната осведомителна сигурност.

Като една от основните насоки се преглежда взаимоотношение с аналогичните задгранични обединявания на учени и специалисти както в двустранния формат, по този начин и в границите на разнообразни интернационалните конгреси.

Според желанията на учредителите, основаването на асоциацията ще способства за подсилване на националната сигурност в осведомителната сфера.

Резултатите от активността й ще се употребяват от органите на властта и организациите, вземащи присъединяване в осъществяване на държавната политика в региона на интернационалната осведомителна сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР