На 1 юли 2018 година принцеса Даяна щеше да навърши

...
На 1 юли 2018 година принцеса Даяна щеше да навърши
Коментари Харесай

Принц Хари разказа за последния разговор с майка си и призна: Ще съжалявам за това до края на живота си!

На 1 юли 2018 година принцеса Даяна щеше да навърши 57 години. Не единствено британците, само че и целият свят към момента не може да не помни нещастието отпреди 20 години, в която почина любимката на милиони.

Години след злополуката синовете на лейди Ди взеха решение да приказват за гибелта на майка си. Херцогът на Кеймбридж призна, че дълго време е ходел на психотерапевт.

Никога не знаеш кой диалог ще е финален

В документалният филм за принцесата по-малкият й наследник си спомня за последния диалог с майка си. По това време Хари, дружно с татко си и брат си, бил в шотландския палат Балморал, а лейди Ди — в Париж.

Хари и Уилям нямали самообладание да си поиграят с братовчедите и бързали да приключат телефонния диалог с майка си. " Ще се забележим след това ", споделил сопнато Хари. Този диалог не може да се изтрие от съзнанието му и до през днешния ден.

" Не мога да си спомня какво съответно съм споделил. Всичко, което зная, е, че ще скърбя до края на живота си какъв брой къс беше този телефонен диалог. Не знаех, че това е последният път, в който беседвам с майка си. Той щеше да протече по различен метод, в случай че имах даже и дребни съмнения, че животът й ще завърши тази нощ ", признава херцогът на Съсекс.

Уилям и Хари признават, че майка им е била като дете. Тя водела неофициални диалози, а звънкият й смях не могат да не помнят и до ден сегашен.

Необикновената история на Принцеса Даяна – срамежливото момиче, което раздруса кралската мода (СНИМКИ)

Даяна обичала да подарява на синовете си толкоз неуместни картички, че момчетата се страхували да ги отварят на обществени места.

Подкрепата на бащата
За никого не е загадка, че доста британци презират принц Чарлз. Те го упрекват, че е разрушил сърцето на Даяна, че й е изневерявал и че той е отговорен животът й да приключи по толкоз драматичен метод.


Но Уилям и Хари си спомнят поддръжката, която са получили от баща си, когато са се нуждаели от помощ. Братята признават, че татко им е зарязал отговорностите си, с цел да им помогне да дойдат на себе си.

На погребението на принцеса Даяна кралица Елизабет II погази всички правила и направи нещо, което никой не е очаквал! (СНИМКИ)

" Едно от най-трудните неща за един родител е да каже на децата си за гибелта на другия родител. Той остана самичък и полагаше доста старания да бъдем в сигурност, грижеше се за нас. Той също мина през тази тъга ", споделя Хари.

Последните думи на принцеса Даяна

Броени минути след случая към автомобила, в който била принцесата, доближили пожарникари. Един от спасителите споделя, че дамата (тогава той към момента не знаел коя е пострадалата), била жива и той даже опитал да й вдъхне кураж.

" Държах я за ръка, говорех й да резервира успокоение и да не се движи. Тя ми сподели: " Боже мой, какво се случи? ". След това сърцето й спря и тя престана да диша. Направих й сърдечен масаж и след няколко секунди тя още веднъж стартира да диша ", спомня си мъжът.


По думите му, нищо не издавало, че положението й е толкоз тежко, а той нямало по какъв начин да се досети за многочислените вътрешни увреждания, които Даяна е получила вследствие на злополуката.

Зашеметяващите кралски тиари на английското кралско семейство и неподозираните секрети истории зад тях (СНИМКИ)

Чудо не се случило и спасителят схванал от новините, че починалата е любимката на милиони хора по света лейди Ди.

За погребението на принцесата по улиците на Лондон излязоха над 3 млн. души. Хора, които не познаваха персонално Даяна, пристигнаха да се простят с нея. Принцесата е мъртва, само че споменът за нея ще живее постоянно.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР