На 1-вии 2-ри април 2023 г. в Белград, Р Сърбия

...
На 1-вии 2-ри април 2023 г. в Белград, Р Сърбия
Коментари Харесай

Европейски успехи на плевенските плувци братя Найденови

На 1-вии 2-ри април 2023 година в Белград, Р Сърбия сепроведеЕвропейското съревнование „ Multinations youth swimming championships “, при извънредно мощна конкуренция на най-хубавите млади състезатели от 16 Европейски страни.

Състезателите на СКП Аквазард - Плевен Алекс и Дейвид Найденови за следващ път се показаха на доста високо ниво.

Учениците от МГ „ Гео Милев “ – Плевен Алекс Найденов и Дейвид Найденов още веднъж са с доста високи достижения на интернационално равнище.

Националният тим на Р.България за тази възраст бе формиран от седем млади състезателки и състезатели - по един от Панагюрище, Силистра, Добрич, Бургас и София и двамата състезатели от Плевен.

Дейвид Найденов, в извънредно мощно плуване завоюва трето място /с персонален най-голям резултат/ на 400 метра св. жанр.

На щафетата 4 х 200 метра св. жанр – Алекс Найденов на трети пост и Дейвид Найденов, на четвърти пост се пребориха за бронзовото отличие /заедно с Р.Тодоров и Д. Кирилов/ като сложиха нов връх на България за юноши старша възраст.

Въпреки че юношите от Националния тим на България останаха с тези медали, те им спомогнаха да се класират измежду мощните тимове на това съревнование!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР