На 1 септември влизат в сила няколко декрета на френското

...
На 1 септември влизат в сила няколко декрета на френското
Коментари Харесай

Франция започна постепенно да вдига възрастта за пенсиониране

На 1 септември влизат в действие няколко декрета на френското държавно управление, признати като част от пенсионната промяна, която провокира всеобщи митинги и стачки. Една от главните промени ще бъде повишението на възрастта за пенсиониране.

Така от 1 септември минималната възраст за пенсиониране за приемане на цялостно възнаграждение ще бъде не 62 години, а 62 години и 3 месеца. Властите имат намерение да усилват този предел с три месеца всяка година, с цел да доведат тази цифра до 64 години до 2030 година Промените ще обиден както „ дейни държавни чиновници “ (пожарникари, медицински сестри), по този начин и „ рискови държавни чиновници “ (полицаи, ръководители на полети, пазачи в затвори). Те към момента могат да се пенсионират до 62 години, само че минималната им възраст за пенсиониране ще се увеличи надлежно от 57 на 59 и от 52 на 54 години.

Освен това елементарните французи ще би трябвало да работят по-дълго, с цел да получат цялостна пенсия. Необходимият трудов стаж за множеството пенсионни режими последователно ще се усили от 42 на 43 години до 2027 година Също по този начин от 1 септември ще стартират да се отстраняват специфичните пенсионни режими, в това число за чиновниците на Автономното ръководство на Парижкия превоз, енергийните компании и чиновниците на Френската банка. По-специално новите чиновници, които са наети от 1 септември, няма да право на това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР