На 1 ноември 2021 г. - в Деня на народните

...
На 1 ноември 2021 г. - в Деня на народните
Коментари Харесай

Отслужиха молебен за избавление от пандемията в Елин Пелин

На 1 ноември 2021 година - в Деня на националните будители на кръговото на автогарата в гр. Елин Пелин пред иконата на Св. Иван Рилски - покровител на българите бе отслужен молебен за здраве и освобождение от пандемията. Отец Иван Плещов и отец Цветан Велинов се помолиха на Господ за здравето на всички миряни от община Елин Пелин и за избавлението на българите от здравната рецесия.  

Отец Иван Плещов разгласи пред миряните в град Елин Пелин, че всяка година ще се организира обичаен молебен за здраве и благополучие за жителите на общината на Деня на будителите, когато се празнува по остарял жанр и деня на Св. Иван Рилски.  
 Кметът на Елин Пелин с приветствен адрес за Деня на националните будители Кметът на Елин Пелин с приветствен адрес за Деня на националните будители
Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов написа приветствен адрес за всички жители, културни дейци и деятели по случай 1 ноември - Деня...



На 1-ви ноември (по остарял жанр 19 октомври) православната черква празнува паметта на св. Иван Рилски. 1-ви ноември е определен и за удостояване на делото на огромните българските държавници, книжовници и революционери, положили основите на модерна България. Защото, приемайки св. Иван Рилски за най-великия български светец и настойник на българския народ, нашите прародители са определили и житието на огромните българи като пример на безрезервност и обич към близък и отечеството, по образеца на св. Иван Рилски.  

По самодейност на църковното настоятелство на храм “Св. Николай Мирликийски Чудотворец ”, гр. Елин Пелин и с огромната поддръжка на будни жители, на 1 ноември 2020 година бяха сложени и осветени две огромни икони на Св. Богородица и Св. Иван Рилски, инсталирани на специфична подложка в центъра на кръговото, до автогарата в града.  

Иконите на Св. Богородица и Св. Иван Рилски – небесния покровител, на българите бяха сложени предходната година на централното входно място в града, с цел да благославят миряните в смутното настояще и да закрилят всички наши съграждани. Светите облици на иконите са изографисани от отец Николай Стайков от село Джулюница, Великотърновска епархия и ще носят своето благословение за всички поданици на община Елин Пелин.
 Община Елин Пелин стартира замяна на уличното осветяване Община Елин Пелин стартира замяна на уличното осветяване
От 28 октомври 2021 година започнаха дейностите по замяна на изгорелите осветителни тела от уличното осветяване в с. Петково от чиновници...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР