На 1 ноември 1957 г., с комедията Двубой“ от Иван

...
На 1 ноември 1957 г., с комедията Двубой“ от Иван
Коментари Харесай

Театър НАТФИЗ се готви да открие юбилейния си 65-и сезон

На 1 ноември 1957 година, с комедията „ Двубой “ от Иван Вазов в режисура на Анастас Михайлов, към Висшия институт за театрално изкуство „ Кръстьо Сарафов “ (ВИТИЗ) – в този момент НАТФИЗ, се открива Учебния трагичен спектакъл. 

Той разполага с 440 места и професионални театрални благоприятни условия.

Спектаклите стартират да се слагат от художествените ръководители на обособените курсове, студентите по постановка асистират, а театроведите приготвят стратегиите и разискват постановките. През годините репертоарът поддържа заглавия от националната и международна драматургия, с типичен и модерни създатели.

Академията възнамерява да отпразнува 65-я празник на Театър НАТФИЗ с поредност от събития, първото от които е експозиция пред Народния спектакъл. Тя ще може да бъде обсъждана от жителите и гостите на София от 18 юли до 2 август.

Театралният сезон ще бъде открит с премиерата на „ “ и тези на двата планови спектакли – „ “ от Мариус декор Майенбург и „ “ по Луиджи Пирандело. До декември, на огромна сцена се чакат и „ На дъното “ по М. Горки в режисура на доктор Антон Угринов с класа на проф. доктор Атанас Атанасов и отдаденият на 190-годишнината от гибелта на Гьоте танцов театър „ Горски цар “ в режисура на проф. доктор Петя Цветкова.

От предходния сценичен сезон в репертоара на Театър НАТФИЗ ще останат „ “ и „ “ на класа на проф. доктор Атанас Атанасов, „ “ и „ “ на възпитаниците на проф. Иван Добчев, „ на класа на проф. доктор Петя Цветкова, както и две от спечелилите в категория „ Най-добро зрелище “ на премиите „ НАТФИЗ Най-най-най “ заглавия „ “ и „ “. Третият отличен театър ще продължи да се играе на сцената на Куклен спектакъл НАТФИЗ, дружно с „ Любовта на Дон Перлимплин “ и предстоящата през ноември „ Бяла приказка “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР