На 1 май ще поканим над 25 партии в левия

...
На 1 май ще поканим над 25 партии в левия
Коментари Харесай

Кандиса ли? Нинова: На 1 май БСП стартира разговори за широко ляво обединение

" На 1 май ще поканим над 25 партии в левия набор, над 20 цивилен сдружения и НПО-та, с които сме близки идеологически – да създадем полемика за съвременна лява политика и обща опция на статуквото за ръководство на България. Надяваме се да дадем началото на едно необятно ляво обединяване и да зараздваме хората с ляво мислене ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на партията.

" Успяхме да приемем няколко значими решения. Одобрихме платформата си за европейските избори. В нея има 6 правилото и 10 съответни национални български политики, които ще бъдат отстоявани от нашите бъдещи евродепутати ”, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Тя изброи правилата: " Равнопоставеност на страните членки; българският народен интерес да е водещ в работата на евродепутатите ни; да има почитание към културата и традициите на всяка държава; здрав разсъдък във всяка законодателна инициатива; понижаване и опростяване на европейските регулации в помощ на българската икономика; приоритет на обществената политика и Европейски Съюз като инструмент на мир и сигурност ".

По думите на Нинова, най-важните национални цели, за които съответно ще се борят евродепутатите от Българска социалистическа партия са – пълноправното влизане в Шенген; връщане на незаконните мигранти в страните им на произход; нов стопански модел и реиндустриализация на ЕС; обществени тематики като опазване на здравето, приходи, битка с неравенствата; тъждество на земеделските дотации и преразглеждане на " Зелената договорка ”.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че са признати и критериите и правилата за издигане на претендентите за депутати в 50-ото Народно събрание. " Залагаме на хора с публичен опит и престиж, високи нравствени качества, на хора с висше обучение и експертен опит, които имат предпочитание за работа в екип. Започва акцията ни за номинация на национални представител. Тя ще приключи с подреждането на листите на Националния ни съвет на 27 април ”, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР