На 1 май отбелязваме Световния ден на труда и Международната

...
На 1 май отбелязваме Световния ден на труда и Международната
Коментари Харесай

Радев: Има политици, готови да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели

На 1 май означаваме Световния ден на труда и Международната работническа взаимност. Роден в Чикаго през 1886 година, този празник към този момент век и половина въодушевява битките за социална и обществена правдивост – 8-часовият работен ден, платеният отпуск, компенсациите за безработица и всички обществени придобивки, на които се радваме през днешния ден, не са получени безплатно. Те са извоювани с волята на няколко генерации. Войната е най-зловещият зложелател на труда.

Това съобщи президентът Румен Радев в обрщъние към нацията във връзка 1 май - Деня на труда.

"Опустошението унищожава съзиданието, граденото с епохи изчезва за секунди. Тази година посрещаме празника, до момента в който в сърцето на Европа отекват детонации, цели градове са в руини ", уточни президентът.

България към този момент понася косвени вреди от тази война от енергетиката и стопанската система. Ръстът на цените потапя от ден на ден българи под линията на бедността. Рискът да ескалира войната кат общоевропейска или даже международна е действителна. Нашата татковина и природа могат да станат жертва на тази ескалация. Има политици, които са подготвени да създадат тази рискова стъпка - да заложат бъдещето на България в полза на свои користни цели. Нека не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на елементарните хора, е стоката, с която те се разплащат между тях ", съобщи той.

"В тези времена на тествания наш човешки дълг е да оказваме помощ на потърпевшите на войната. България е и ще остане съпричастна с всички, които търсят избавление, които търсят от този братоубийствен спор. Наш дълг е да не позволим въвличането на Родината във войната, да не се поддаваме на милитиристичните апели, с които стартира всяко кръвополитие, да не допуснем пристрастеностите от войната да се пренесат у нас, да не позволим политически шарлатани да ги употребяват за свои използва ", моли Радев.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР