На 1 април, неделя, ще продължи да духа умерен и

...
На 1 април, неделя, ще продължи да духа умерен и
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 1 април

На 1 април, неделя, ще продължи да духа сдържан и мощен стремителен вятър от юг-югозапад. Около обяд над западните региони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух.
В утринните часове от запад ще стартират превалявания , които по-късно денем ще обзет цялата страна. След обяд ще има условия и за гръмотевици.
Максималните температури ще са сред 14° и 19°. Това заяви дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) пред " Фокус ".
По Черноморието ще бъде прохладно. Ще духа мощен стремителен вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят. Облачността ще е забележителна и след обяд ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са сред 14 и 19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по северното крайбрежие до 4. Температурата на морската вода е 7-8°.
В планините ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел югозападен вятър, който денем последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Облачността ще е забележителна и ще има превалявания от дъжд, над към 1900 м - от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на 1200 м ще е към 8°, на 2000 м - към 3°.
Атмосферното налягане ще се намали доста и ще е по-ниско от междинното за месеца.
за плевел вятър е в действие за 17 области в страната през днешния ден , сочи информация на интернет страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.
Предупреждението за евентуално рисково време важи за областите София - град, Благоевград, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Разград, Силистра и Добрич. Там ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър с пориви до 22-24 м/с. След обяд вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР