Н еобходимо е да се приеме нов Закон за туризма,

...
Н еобходимо е да се приеме нов Закон за туризма,
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори настояват за нов Закон за туризма

Н еобходимо е да се одобри нов Закон за туризма, който да понижи административната тежест и да облекчи процедурите за бизнеса, са безапелационни от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, оповестиха от организацията във Фейсбук.

Според БХРА би трябвало да се облекчат процедурите по категоризирането на туристически обекти и узаконяването на балнеолечебни (медикъл спа) центрове, спа центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове. Да се усили отбраната на правата на потребителите на туристически услуги и да се сътвори единна браншова конструкция.

От БХРА декларират, че един от главните проблеми на сектора е сивият бранш в бранша, а при позволени неточности от един обект се прикачва етикет за целия отрасъл. Този въпрос може да се реши посредством по-ясни и строги правила за участието на обособените субекти в локални и национални сдружения. Проблемни са главно дребните обекти, които действат за 30-40 дни, акцентират от БХРА. И допълват, че до момента в който цялата власт се е съсредоточила в инспекции на огромните, дребните никой не ги ревизира и се мултиплицират проблемите годишно, от което страда целият отрасъл.

Необходимо е да се отстрани и категоризация в туризма и да се вкара доброволна такава, акцентират от БХРА. Както и да се трансформират нормите и разпоредбите за разкриване на заведения за хранене и развлечения и места за настаняване. Практиката сега е хотелът, както и прилежащите към него места за настаняване и развлечения да бъдат категоризирани настрана. Предвид събитието, че тези заведения не могат да действат независимо от БХРА оферират процедурите по категоризацията да бъдат опростени, като с едно заявление се категоризира или прекатегоризира целият комплекс. Трябва да се създадат и промени в Тарифата за таксите, които се събират по Закона за туризма, защото сега се събират такива за всяко настрана заведение в местата за настаняване.

БХРА счита, че Единната система за туристическа информация би трябвало да може да се употребява от сектора без възнаграждение. Предлага се да се събират и детайлни данни освен за туристите, пристигнали от трети страни, само че и за гостите от Европейски Съюз.

От организацията декларират, че са изрично срещу посредством Закона за туризма да се основават лечебни заведения, като по тази причина се желаят и промени при узаконяване на спа, медикъл и таласо центровете.

От организацията смятат, че е добре да се резервира процедура контролът да се реализира от Комисията за отбрана на потребителите. Не намираме за обикновено този, който категоризира, той и да ревизира, безапелационни са от БХРА.
Да се отдели уместно място в новия закон на къмпингите, като се направи разпоредба за къмпингите, упорстват още от БХРА. Те упорстват и за смяна в Наредбата за водно избавяне.

Необходимо е да се одобри нов закон за туризма, който да понижи административната тежест и да облекчи процедурите за бизнеса. Това са безапелационни от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
Публикувахте от в Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай На женените им е елементарно. Ако стане нещо, могат да се разведат. Виж, с ергените работите стоят доста по-зле – в случай че стане нещо, им се… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЕС и президентът на Съединени американски щати осъдиха репресиите в Мианмар, взели над 100 жертви в съботаПо случай празника певицата и актриса бе поздравена от Йоко Оно, Тони Бенет, Донатела Версаче, Елтън ДжонДа се храним локално и съгласно сезоните е за предпочитане освен от здравословна, само че и от екологична гледна точкаПострадалият 22-годишен колоездач е в болницаАнонимни търговци продават в интернет остарели електроуреди, като ги показват за новиСегашните стандарти не са подобаващи за дългото пътуванеВижте какво са открили учените:За първи път у нас ще дойдат най-ценните експонати от съкровището на Кан Аспарух, събрани от 4 музея на територията на УкрайнаТе могат да повлияят отрицателно освен на фигурата ни, само че и на цялостното ни здравословно състояниеЕпицентърът е бил на 79 км западно от турския курорт МармарисЧувстваме, че сме на границите на опциите си, съобщи доктор Десислава Кателиева, която работи в Спешното поделение на една от огромните лечебни заведения в СофияВижте разликите сред пиещите студено и горещо кафе " Чрез книгата желаех да употребявам силата на фотографията, с цел да създадем дълготраен списък на претърпяното ", споделя тяИзмамниците обещавали бързи облаги посредством търговия с акции на американски компанииПевицата се пробвала да потърси помощ в три лечебни заведения, само че в последна сметка я получила от лекар-съседПредложението направи венецуелският президент Николас МадуроОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР