Актрисата Невена Калудова празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Тя

...
Актрисата Невена Калудова празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Тя
Коментари Харесай

Повод да почерпи днес има актрисата, която изигра Анна Политковская у нас

Актрисата Невена Калудова чества рожден ден през днешния ден, научи Sofia24.bg . Тя е родена на 22 май 1977 година. През 1998 година приключва Актьорско майсторство във ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов " при проф. Надежда Сейкова. Работи в Пловдивския трагичен спектакъл, а от 2000 година е в трупата на Театър " София “. Има Диплом за културен мениджмънт и администрация към фондация " Марсел Хектер ". Номинирана е за премиите " Икар " и " Аскеер ". Владее френски и британски език. Умее да свири на пиано, владее фехтовка и танци.

Невена Калудова е изрснала в театъра. Известна е с това, че влезе в ролята на 

съветската журналистка Анна Политковская. Готвила се е в продължение на 1 година за тази роля. Известно е, че проверяващата журналистка на  " Новая газета "  е убита в асансьора на жилищния си блок в центъра на Москва на 7 октомври 2006 година Тя е индивидът, който разобличава политиката на Кремъл. 

Спектакълът " Анна непоправимата “ по документалната пиеса на италианския публицист и драматург Стефано Масини е самостоятелен план (продуцент - Кремена Димитрова) в центъра за модерни изкуства " Топлоцентрала “. ПРемиерата бе на 19 април. На Невена ще партнира артистът Владимир Солаков. Това не е първият исторически облик, който Невена Калудова пресъздава. Тя е била Жана д`Арк в " Другата гибел на Жанна Д`Арк " от Стефан Цанев в театъра в Пловдив. 

Други запаметяващи се функции, в които влиза са: Варя във " Вишнева градина " от Чехов, Таня в " Морска сол " от Емил Бонев, Жулиета в " Жулиета, Жулиета " по Шекспир, Мери Федерстон в " Къде беше нощес " от Алън Ейкборн, Момичето в " Среднощен град " от Андрей Филипов, Доли в " Просяшка опера " от Джон Гей, госпожа Дидро в " Развратникът " от Е.Е.Шмит, Джийни в мюзикъла " Коса " от Дж. Радо, Дж.Рагни и Г. МакДърмот, Теди в " Една конска мощ " от Калин Илиев, Бианка в " Укротяване на опърничавата ", госпожа Монтеки в “Ромео и Жулиета " от Шекспир, Цвета в “Драскотини от Дъжда " от Яна Добрева, Нягулица в “Албена " от Йордан Йовков, Мати в “Уморените коне ги убиват, нали? " по Хорас Маккой, Маря Антоновна в " Ревизор " от Гогол, Фани в " Грозният " от Мариус декор Майенбург и други.

Позната е на феновете и като Коко Шанел в " Пролетно свещенодействие " на режисьора Георги Кадурин в спектакъл " 199 " и като Антония в " Няма да платим, няма да платим " на Теди Москов в спектакъл " София ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР