Н едостигът на чипове буквално изяжда милиони продажби и милиарди

...
Н едостигът на чипове буквално изяжда милиони продажби и милиарди
Коментари Харесай

Напук на кризата с чипове: рекордни продажби за Tesla

Н едостигът на чипове безусловно изяжда милиони продажби и милиарди доходи от автомобилните компании, само че този дефицит се усеща по друг метод от другите компании. Явно доставчиците на дефицитната стока гледат с друго око, когато подписват с Tesla, доказателство за което е рекордното тримесечие, което регистрира компанията. През последните три месеца Tesla е осъществила 241 300 продажби, подобрявайки предходния си връх, записан през второто тримесечие на годината (201 250 доставки). Цифрите споделят, че Tesla е осъществила с над 102 000 продажби повече по отношение на третото тримесечие на 2020 година През последните три месеца Tesla е произвела 237 823 автомобила.

По този метод Tesla става единственият авто производител в света, който е съумял да усили доставките си през последните три месеца. Това приказва повече от красноречиво за силата на марката Tesla, когато се подписват и извършват контракти. На този декор всички марки на General Motors са осъществили продажби в размер от 446 997 за същия интервал, което е с 33% по-малко по отношение на 2020 година

Миналата седмица писахме за отрицателните резултати, които оказва дефицитът на полупроводници на автомобилната промишленост. Експерти пресмятат, че в края на годината тя може да донесе към $210 милиарда загуби от невъзможността да се доставят сред 7 и 9 млн. коли.

До края на годината се чака да започва производството на Model Y в гигазаводите в Тексас и Берлин, което да помогне на Tesla да приключи тази година с над 1 млн. доставени автомобила до крайните клиенти.

Илон Мъск е от хората, който счита, че дефицитът на чипове е кратковременен проблем, който скоро ще бъде решен. Анализатори не чакат той да бъде решен до края на годината. Boston Consulting Group счита, че доставките стартират последователно да се възобновяват, само че на търсенето на чипове ще бъде отговорено не по-рано от втората половина на 2022 година

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР