Мястото, на което живеем, има огромно значение за нашето здраве.

...
Мястото, на което живеем, има огромно значение за нашето здраве.
Коментари Харесай

По какво да разберем, че сградата, в която живеем, е БОЛНА

Мястото, на което живеем, има голямо значение за нашето здраве. Ако живеете в болна постройка, ще изпитвате главоболие, проблеми с гърлото и носа, гадене, зашеметяване, дихателни проблеми, проблеми с очите, компликация при централизация. Много хора се оплакват точно от тези признаци. Възможно е това да бъде мястото, на което живеете или работите. Истината е, че прекарваме към 80% от времето си денем в затворено пространство. Точно по тази причина би трябвало да се усещаме добре там.

Синдромът на болната постройка не е толкоз известен в нашите ширини. Един от причинителите му може да бъде нечистият въздух. В доста здания той е тъкмо подобен. Ето за какво е добре да прекарваме повече време в планината или измежду природата, където въздухът е по-чист.
Стара постройка да бъде превърната в учебно заведение възнамеряват в Божурище
Докладна бележка за делене на огромен парцел в парк „ Орлите “, в който има остаряла постройка с голям терен, на два урегулирани п...
Прочети повече
Ако вентилацията в постройките не се почиства дълго време, тя може да се трансформира в удобна среда за развиване на бактерии, мухъл или гъбички. По тази причина е значимо филтрите на вентилационни отвори да се почистват. В доста публични и жилищни здания това не е позната процедура. Влажността на въздуха би трябвало да бъде сред 30 и 70 %. Ако надвиши тази норма, в комбиниране с висока температура, може да бъде рискова среда за сърцето и причина за развиване на мухъл.

Въздухът обаче не би трябвало да бъде и изцяло изсъхнал, тъй като това може да докара до сухота на кожата, гърлото и задръстване на носа. Плесента може да провокира алергия, раздразнение на кожата, очите, носа, белия дроб. Важно е въздухът да бъде със съответната мокрота, с цел да няма нездравословни организми в средата. Токсични за здравето могат да се окажат и разнообразни строителни материали, препарати, мебели, писалищен принадлежности, лепила и други.

Как стои въпросът с климатиците? Истината е, че в случай че не ги ползвате по верния метод, те могат да бъдат и нездравословни за здравето. Температурата в помещението би трябвало да бъде близка с тази на открито, тъй като внезапните промени могат да повлияят на имунната система отрицателно и да я отслабят. Това води до грип, простуда, хрема и други сходни проблеми.

Разликата извън и вътре би трябвало да бъде сред 6 и 10 градуса. Климатикът изсушава въздуха, а това въздейства върху кожата, косата, лигавицата в гърлото, правейки ги податливи на избрани проблеми. Намалява резултата на негативните йони, които въздействат позитивно върху човешкото здраве. Освен това филтрите на климатика би трябвало постоянно да се почистват, тъй като в тях се натрупат разнообразни микроорганизми, прахуляк, алергени, които могат да повлияят зле на здравето. Добре е да се почистват всеки месец, а да се подменят с нови на всеки две години.
Колко заплати са ни нужни, с цел да си купим жилище в България?
Средно българско домакинство би трябвало да събира целия си брутен приход в продължение на 4 години и 4 месеца, без да харчи за нищо друго, з...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР