Мярката за задължително предучилищно обучение на 4-годишните да бъде въведена,

...
Мярката за задължително предучилищно обучение на 4-годишните да бъде въведена,
Коментари Харесай

Задължителното предучилищно образование за 4-годишните се отлага с 2 г.

Мярката за наложително предучилищно образование на 4-годишните да бъде въведена, само че с отлагателен период от 2 години, прикани омбудсманът Диана Ковачева.

" Не може да се приказва за отсрочване по простата причина, че нищо не е тръгнало. Тепърва предстоят продължение на тези диалози и промени в законодателството ", изясни шефът на столичното 119-о учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " Диян Стаматов в Пред телевизия Bulgaria ON AIR.

" Тези оферти са основани върху изучен опит. Това е от дълго време написано нещо в разнообразни документи. Когато и да настъпи моментът, отново ще го има този мотив " Ама за какво? ". Хората нормално се плашат от новото. Тези, които са срещу, не им е изцяло ясно защо става дума. Не става дума за нещо, което е против децата ", съобщи някогашният учебен министър проф. Тодор Танев.

" Досега - един преподавател застава пред децата и съгласно своите самостоятелни визии диктува текста. В цялата страна това се случва по друг метод. Не е съгласно темпа на подготовка на децата, а съгласно темпа на самия преподавател. Това, което се предлага, е този запис да бъде унифициран и да се пуска на всички места с един диктор, което не е някаква смяна ", уточни Диян Стаматов.

Той изясни, че същото се прави и в 7 клас, и в 12 клас при държавните зрелостни изпити.

Проф. Танев добави, че въпреки всичко учителите неведнъж ще репетират провеждането на самия изпит.

Експертите разясниха и връзката сред междинното и висшето обучение.

" Доста се работи в една взаимовръзка. Проблемът съгласно мен е, че измененията във висшето обучение са прекомерно мудни. Те би трябвало да бъдат по-забързани. Необходима е смяна в образователните проекти ", безапелационен бе Диян Стаматов.

Според проф. Танев висшите учебни заведения в България си слагат високи цели и гледат прекомерно нагоре, до момента в който сред междинното и висшето обучение се отваря ножица, където би трябвало да има построено колежанско обучение, с цел да се обезпечи отвесна проводимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР