Мярката за подкрепа на бизнеса ще бъде удължена и през

...
Мярката за подкрепа на бизнеса ще бъде удължена и през
Коментари Харесай

Нинова: Ще бъде изработен нов механизъм, който да подпомогне бизнеса

Мярката за поддръжка на бизнеса ще бъде удължена и през април месец, а по-късно ще се търсят устойчиви решения, удостовери и водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова на брифинг след среща с представители на работодателски организации в Министерския съвет. 

Новината заяви министър председателят Кирил Петков.

" Всички си даваме сметка, че без постоянна стопанска система, няма да можем да излезем елементарно от тази рецесия. Важното е, че и стопанската система, и бизнесът подсигуряват доходи в бюджета, които са ни нужни и за другите политики. За това държавното управление и страната подсигуряваме, че с всички законови и вероятни средства, опциите на бюджета и на спомагателни доходи ще подпомогнем българската стопанска система, тъй че предприятията да продължат да работят и да не освобождават хора, с цел да не пораства безработицата ", разяснява Нинова.

Тя изясни, че ще бъде направен нов механизъм, който да подкрепи бизнеса, тъй че стопанската система да бъде нормализирана. " Това към, което се обединихме е, че помощта за увеличените цени на енергоносителите също ще бъде увеличена от страна на държавното управление. С какъв брой и по какъв начин - следва специалистите да решат ", посочи Корнелия Нинова.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР