Мярката се налага за административни нарушения и цели да възпита

...
Мярката се налага за административни нарушения и цели да възпита
Коментари Харесай

ВМРО: Рецидивистите ще извършват общественополезен труд!

Мярката се постанова за административни нарушавания и цели да възпита маргиналите в съблюдаване на закона.

Това става допустимо с помощта на измененията, препоръчани в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за административните нарушавания и санкции, импортирани от Искрен Веселинови и група народни представители от Вътрешна македонска революционна организация, и признати в Народно събрание. Целият развой по изработването на измененията беше иницииран от вицепремиера по публичен ред и сигурността, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Под негово управление се организираха редица кръгли маси и работни групи, които доведоха до направените и препоръчани от депутатите промени в Закон за административните нарушения и наказания. По този метод се реализира и още една от ограниченията, планувани в Концепцията на Каракачанов за социализиране на маргиналните маси, придобила публичното име „ Циганска идея “.

Стъпката е огромна и е в интерес на обществената и правна правдивост, за която ние от Вътрешна македонска революционна организация се борим от години. Промените също по този начин са и част от пакета ограниченията, свързани с предварителната защита на престъпността, както и следващо изпълнено заричане от предизборната стратегия на Вътрешна македонска революционна организация за справяне с битовата/маргинална престъпност.

Според признатите текстове безвъзмездният труд е този, който се поставя в интерес на обществото без ограничение на други права на санкции. Продължителността на наказването „ безплатен труд в интерес на обществото “ не може да бъде по-малко от 40 часа и повече от 200 часа годишно, за не повече от две поредни години.

Ето и част от претекстовете на вносителите:

Необходимостта от включването им в член 13 от Закон за административните нарушения и наказания е подбудена от обстоятелството, че в останалите закони, които съдържат сформира на административни нарушавания, като главен тип наказване е планувано и се постанова административното наказване санкция. Независимо от устойчивата наклонност за завишаване на размерите на плануваните санкции практиката демонстрира също толкоз устойчива наклонност за неизпълняемост на това наказване. Като водеща причина за това може да се дефинира фактът, че при всеобщите случаи на административни нарушавания, например тези по Закона за горите, санкцията се постанова на лица, които заявяват липса на приходи или приходи под обществения най-малко. Така при установяване на размера на санкцията не може да се съблюдава условието съответният ѝ размер да е съгласуван с приходите и имуществото на санкции. Поради тези аргументи, въпреки и наложена като наказване, санкцията не може да бъде събрана, т.е. наказването не може да бъде изпълнено.

В пленарната зала заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов отбрани концепцията за публично потребен труд по този начин:

Предложенията са част от дългогодишното гледище на Обединени патриоти да има различен тип наказване вместо неефективната санкция. Определени общности имат извънредно пренебрежение към закона. Има лица с десетки наказателни постановления, само че просто не заплащат дължимите суми, т.е. изцяло са безнаказани. С приемането на измененията за безвъзмездния труд ще блокираме това възприятие за безотговорност у маргиналните общности. Трудът в интерес на обществото би могло да ги дисциплинира и да ги научи да съблюдават закона.

(Видео от изявлението: )

Наказанието безплатен труд в интерес на обществото се извършва от пробационната работа. Безвъзмездният труд се извършва на обекти на Държавно дружество „ Фонд затворно дело “ и обекти, одобрени от съответния пробационен съвет.

На санкции, съгласно препоръчаните промени в Закон за административните нарушения и наказания, следва да се разпорежда работа до три часа на ден в извънработно време или за цялостен работен ден в един от празничните или почивните дни, когато осъденият работи по трудово или служебно правно отношение. Когато тези условия не се изпълнят следват наказания, въз основа на претекстовете за несъблюдение.

Законопроектът разписва подборно и правата на нарушителите при разглеждането и налагането на съответните ограничения.

Парламентът не поддържа второто предложение на народните представители от Вътрешна македонска революционна организация за нарушаванията на публичния ред да има наказване - задържане в арестите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР