Мярка за неотклонение Задържане под стража“ по отношение обвиняем за

...
Мярка за неотклонение Задържане под стража“ по отношение обвиняем за
Коментари Харесай

Задържаха 37- годишен от Кюстендил за принуда и закана за убийство

Мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по повод обвинен за две закононарушения – насила със заплашване и закана за ликвидиране, дефинира Районен съд – Кюстендил. Съдът почете настояването за взимане на най- тежката мярка за неотклонение, направено от Районна прокуратура.
В настояването на прокуратурата до съда се показва, че 37 - годишният Н. А. е притеглен като обвинен, за това че на 15. 10. 2023 година, в гр. Кюстендил е принудил малолетно момиче да извърши нещо, обратно на волята й – да се обади по телефона на приятелите си с БМВ да дойдат при тях, като е използвал за това мощ – хванал я през устата и заплашване – опрял револвер в главата, като й споделил, че в случай че не се обади ще стреля – закононарушение по член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Н. А. е обвинен и по тази причина, че на 15. 10. 2023 година се е заканил с ликвидиране на мъж, с думите – „ Сега ще те убия “, опрял револвер до стъклото на автомобила, в който седял потърпевшия и създал изстрел с револвера, като заканването би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му – закононарушение по член 144, алинея 3, във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвинението е за две тежки закононарушения, застрашени са две лица – насила със мощ и заплашване на момиче, да повика собствен другари и закана за ликвидиране към един от тях. С оглед високата степен на социална заплаха на двете закононарушения, защото е употребен револвер и предходно, висящо дело на обвинения, е налице действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, се споделя в претекстовете на арбитър Светослав Петров.
Определението на районен съд – Кюстендил, с което във връзка с обвинения Н. А. е взета най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ предстои на обжалване с частна тъжба и частен митинг, пред Окръжен съд - Кюстендил.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР