Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -

...
Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -
Коментари Харесай

Арестуваха 43-годишен мъж за сигнал за бомба във варненско училище

Мярка за неотклонение “задържане под стража " наложи Районен съд - Варна на 43-годишен мъж, притеглен като обвинен за подаване на погрешен сигнал за бомба във варненско учебно заведение. 

На 29 март т.г., мъжът е прозванил на 112 и е съобщил за сложено взривно устройство в СУ " Любен Каравелов “ - гр.Варна.

Престъплението е наказуемо по чл.326, алинея 1 от Наказателния кодекс, за което в законодателство е планувано наказване отнемане от независимост до две години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до основателност на съмнението, че обвиненият е съпричастен към закононарушението, за което му възведено обвиняване. От събраните в досъдебното произвеждане данни се разкрива една висока степен на социална заплаха на дееца и действието, защото води до основаването на суматоха в публично заведение, каквото в тази ситуация е учебното заведение.

Видно от справката за съдимост, 43-годишният мъж е осъждан шест пъти до момента, като три от наказванията му са наложени за идентични с актуалното обвиняване действия. Съдът смята, че на този стадий на производството е налице действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение, заради което намира, че към актуалният миг единствената съответна мярка по отношение на него е " задържане под стража “.

Обжалването на определението на Варненския областен съд по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за 7 април т.год. от 10 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР