Мярка за неотклонение Задържане под стража“, до приключване на производство

...
Мярка за неотклонение Задържане под стража“, до приключване на производство
Коментари Харесай

Арест за македонец, търсен от Швейцария за кражби

Мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, до привършване на произвеждане по екстрадиция, във връзка с 35- годишен македонски жител - Елхам И., дефинира Окръжен съд – Кюстендил. Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – София.
Окръжна прокуратура внесе искане за взимане на тази мярка, на база молба от Министерство на правораздаването на Конфедерация Швейцария за екстрадиция на лицето, според Европейската спогодба за екстрадиция. В нея са разказани закононарушенията, за които македонският жител се търси, с цел да бъде съден – голям брой действия, квалифицирани като взломни обири, опити за взломни обири, незаконно навлизане и заличаване на непознато имущество, като действията са били реализирани в интервала 2013- 2020 година. Давността за наказателно гонене по правото на молещата страна изтича през 2035 година. Деянията са наказуеми и не са покрити с отминалост и по българското право, съставляват закононарушения и по смисъла на българския Наказателен кодекс, и са наказуеми с „ отнемане от независимост “ за повече от 1 година.
По отношение на Елхам И. има издадена заповед за арест от Прокуратура на Кантон Женева, Конфедерация Швейцария от 12.03.2021 година
Македонският жител е арестуван на 23.07.2021 година при идване пеш за влизане в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Гюешево. С определение на Окръжен съд – Кюстендил, от 27.07.2021 година той бе с мярка „ Временно задържане под стража “, за период до 40 дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР