МВР Софийският районен съд наложи парична гаранция на четиримата младежи, задържани

...
МВР
Софийският районен съд наложи парична гаранция на четиримата младежи, задържани
Коментари Харесай

Младежите, хвърляли бутилки по Партийния дом, се организирали в чат

 МВР Софийският областен съд наложи парична гаранция на четиримата младежи, арестувани и упрекнати за хвърлянето на бутилки и железни кенчета против постройката на Народно събрание-2 и охраняващите полицейски чиновници на 14 юли по време на антиправителствения митинг.

Магистратите постановиха, че обвинените - 25-годишният Любомир Велков, 20-годишният Алекбер Бичев, 21-годишният Дейвид Георгиев и 19-годишният Иван Колев, би трябвало да се освободят неотложно, в случай че не се задържат на друго съображение. Младежите са упрекнати в безчинство. Те са хвърляли стъклени бутилки и кутии с багра, а Велков е счупил и шест прозореца на вратата на постройката, написа дир.бг.

Паричните гаранции са сред 1000 лева и 2000 лева

Прокуратурата изиска да бъде наложена мярка непрекъснат арест за младежите.

" Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост - по време на всеобщ цивилен митинг, в обстановка, отличаваща се с изключителна социална чувствителност и изразено неодобрение, като с дейностите си изразили безусловно неуважение на правните правила ", показват от държавното обвиняване.

Според прокуратурата младежите били проведени в обществените мрежи. Чатът е открит в телефона на 21-годишния Дейвид Георгиев. Той е единственият осъждан от четиримата - има условна присъда за шофиране след приложимост на опиат.

Съдът уточни, че действието, за което са упрекнати младежите, не е тежко съзнателно закононарушение. Както и че няма данни за потвърдена заплаха да извършат ново закононарушение.

Определението на съда не е дефинитивно и може да се стачкува и апелира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР