МВР започна вътрешни проверки след погрома в центъра на София

...
МВР започна вътрешни проверки след погрома в центъра на София
Коментари Харесай

МВР проверява имало ли е полицейски произвол на протеста срещу БФС

Министерство на вътрешните работи стартира вътрешни инспекции след п огрома в центъра на София по време на митингите против БФС във вечерта на мача България - Унгария. Проверява се имало ли е неприемливо превишаване на полицейските пълномощия.

Пред bTV приказва почитател на „ Спартак “ Варна, които е арестуван в нощта на конфликтите

Цялостна инспекция на дейностите на столичната полиция не се постанова, само че избрани дейности на полицията ще бъдат прегледани за превишаване на пълномощията, сподели шефът на националната полиция Атанас Илков.

Снимка: bTV

„ Не би трябвало да го споделям в този момент преди да се извърши инспекция по обособените клипчета, които се появиха по обществените мрежи. На този стадий е доста рано да кажа каквото и да било, преди да е завършила инспекцията и преди да е открито всичко, което се е случило “, сподели той.

Униформените влезнали, тъй като вътре имало хора, взели участие в безредиците в центъра на София

„ В случай, че се откри превишаване на полицейски пълномощия от страна на избрани чиновници на Министерство на вътрешните работи, би трябвало да бъдете уверени, че управлението ще бъде безкомпромисно към такива чиновници “, допълни Илков.
Снимка: bTV
Според двучасовия запис на юрист Петромир Кънчев от самодейността „ Правосъдие за всеки “ органите на реда не са влезнали в заведението до спортното министерство незабавно след запалването на полицейския бус .

Сред ранените има както протестиращи, по този начин и служители на реда

„ Тези тук какво вършат – пердах. За какво е належащо това? И кое от всичките е лицето? За мен повода да се влезе вътре не е, че е влезнало лицето, което е запалило буса, тъй като бусът е запален час и 15 минути по-рано. Версията устоя, в случай че беше директно запален, както твърди министърът, само че то не е “, уточни юрист Кънчев.

Снимка: bTV

Снимка: bTV


Един от арестуваните в заведението сподели по bTV, че част от арестуваните са били малолетни.

„ Видях по какъв начин от подлеза излязоха маскирани служители на реда, без никакво предизвестие. Следващият ми спомен е по какъв начин бях блъснат, съборен, с ръцете на гърба. Бях арестуван и заведен в камионетка. Не ни обясниха тъкмо за какво сме арестувани, а че отиваме към 5 районно управление (на МВР). Беше ми наложена административна глоба – възбрана за посещаване на спортни мачове за една година в България и чужбина и санкция от 1000 лева “, описа Пламен Чакъров.

По информация на bTV, един от тях е упрекнат

Две съдилища ще гледат на следващия ден ограниченията за неотклонение на двама упрекнати за нанесени вреди на полицейския бус и на различен полицейски автомобил.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР