МВР търси откраднат автомобил, който вече е открит и върнат

...
МВР търси откраднат автомобил, който вече е открит и върнат
Коментари Харесай

Абсурден случай: МВР търси открадната кола, която е намерена преди месеци

МВР търси откраднат автомобил, който към този момент е открит и върнат на притежателя му. Абсурдният случай е от София, а повода за него e чиновнически пропуск, споделя Нова телевизия.

Колата на Юлиан Христов е открадната пред година. Намерена е от Министерство на вътрешните работи и предадена на скрап преди 2 месеца. Останало единствено да върне регистрационните табели. На гишето в КАТ рециклираният автомобил светва в системата като откраднат.

"За мен беше шокиращо, когато от КАТ ме помолиха да отида до районното ръководство и да обясня. Аз се сетих, че вардя телефона на проверяващия служител на реда, който ми я отписа. От него срещнах цялостно подпомагане и в границите на час колата беше отписана ", споделя Христов.

От Министерство на вътрешните работи обясниха пропуща на чиновниците от 3-то РПУ с динамичността на работата във ведомството. Назначена е инспекция.

От началото на годината Министерство на вътрешните работи е свалило от доклад 1578 автомобила. Откраднатите са 658.

От Министерство на вътрешните работи пизнаха в писмен отговор до NOVA, че има изолирани случаи, в които върнат на жителите откраднат автомобил не е отписан от системата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР