МВР ще се фокусира върху три задачи до края на

...
МВР ще се фокусира върху три задачи до края на
Коментари Харесай

МВР с 3 задачи за идващите месеци: Промени по границата, връщане на реда, опазване на децата

МВР ще се концентрира върху три задания до края на своето ръководство - промени по границата и нейното запазване, връщането на закона и реда в ръцете на Министерство на вътрешните работи и опазването на децата от опиати и други нездравословни субстанции. Това разгласи първоначално на Националното заседание на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му чиновниците на реда са се справили чудесно обезпечаването на почтени избори и мигрантския напън.

" Справихме се с две извънредно значими задания. На първо място осигурихме почтени и спокойни избори, поставиха се старания и плодовете на тези старания ги видяхме, когато завършиха изборите. С гордо вдигнати глави можем да кажем, че се справихме с тази задача. Справихме се и със задачата за защита на границата ", съобщи Демерджиев и продължи:

" Остава забранен проблем - години наред на границата стоят стотици ваши сътрудници без помощ, подпомагане, техническа обезпеченост, оставени да се оправят сами. За доста къс интервал от време успяхме да им помогнем с всичко, с което страната може да помогне в лицето на Министерски съвет и Министерство на вътрешните работи. Предвиждаме промени, тъй че тази процедура на ексклузивен труд, надалеч от фамилията да не продължава и защитата на границата да продължи сполучливо, само че не с цената на персоналния живот ", сподели той.

Той изрече признателност към чиновниците на Министерство на вътрешните работи за изпълняването на двете задания, тъй като трудът им постоянно е оставал неусетен.

" Предстои ни нещо доста значимо - на всички места по места има хора, които се усещат над закона, нашата задача ще бъде да покажем на тези хора, че те не могат, не би трябвало и няма да бъдат отвън и над закона. Така че в идващите дни, месеци, през времето, което ни остава, ще работим главно върху това, тъй като по този метод българските жители ще видят и ще усетят, че Министерство на вътрешните работи може да обезпечи реда, да обезпечи законността, да обезпечи спокойствието по места, което от дълго време го няма - повече от 10 години. На доста места има хора, които са взели закона в свои ръце. Нашата задача е да си го върнем и да го прилагаме ние. И това ще стане неотложно ", безапелационен беше Демерджиев.

" Третата задача е да пазим нашите деца от всевъзможни неща, които се промъкват в българските учебни заведения - опиати, разнообразни нездравословни субстанции. Това е наша задача да го спрем. Вярвам, че това ще бъде оценено от обществото ", добави служебният вътрешен министър.

На финала на речта си Демерджиев насочи зов към началниците в Министерство на вътрешните работи да не разрешават тези 5% от чиновниците, които не си правят работата, да петнят пагона, а да оказват помощ да излязат от системата на Министерство на вътрешните работи, с цел да не настройват народа против полицията.

 Снимка: БТА

От своя страна служебният министър председател Гълъб Донев също поздрави чиновниците на полицията за свършеното през последните месеци.

" В изминалите два месеца вие и сътрудниците ви показахте, че да следваш закона в името на публичния интерес не е изключение за системата на Министерство на вътрешните работи, а предписание. Често се вглеждаме в нарушителите на реда вътре в Министерство на вътрешните работи, само че образците за съзнателно свършена работа са всеки ден пред очите ни. За страдание, в тези два месеца ваши сътрудници изгубиха живота си при осъществяване на своя длъжностен дълг. Всяко ваше деяние против нарушителите на закона в България е продължение на започнатото от тях ", разяснява Донев.



По думите му измежду най-важните цели на Министерство на вътрешните работи и служебния кабинет са били преодоляването на войната по пътищата, както и на мигрантския напън и организирането на почтени и свободни парламентарни избори.

" Министерство на вътрешните работи се справи успешно с организирането на изборите - бяха обезпечени нужните условия за осъществяване на либерален избирателен развой от отпечатването и превозването на изборните бумаги до обезпечаването на реда в изборните секции. Бяха осуетени и разкрити редица схеми за пазаруване на гласове. Бяха арестувани съответни лица ", означи служебният министър председател.

 Снимка: БТА

" Продължавам да настоявам, че на това безумство да се избиваме на пътя с преден конфликт или юмруци, може да се постави край. Във войната на пътя се оглеждат контузиите, с които живеем като общество - беднотия, корупция и неначетеност. По-строгите наказания спрямо нарушителите евентуално ще имат възпиращ резултат за тези, които сядат зад кормилото след приложимост на алкохол или опиати ", добави Донев.

Служебният министър-председател акцентира, че пред кабинета и Министерство на вътрешните работи стои виновната задача да възпитават отговорност към живота

" Разчитам на персоналния образец на всеки от вас ", сподели в края на обръщението си Гълъб Донев.

Малко по-рано, преди началото на Националното заседание, Донев съобщи пред публицисти, че България няма съучастничество в подготовката на гърмежа в Кримския мост.

" България е на кръстопът, минават доста камиони и товари, тъй че дано да изчакаме резултатите от инспекцията. България не се показва като намесена във гърмежа, обвързвана е само като точка в маршрута. Всички документи, с които разполагат митническите управляващи и органите на Министерство на вътрешните работи ще бъдат изяснени и информацията ще бъде предадена на способените органи ", изясни служебният министър председател Гълъб Донев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР