МВР ще обяви нова обществена поръчка за надграждане на комуникационната

...
МВР ще обяви нова обществена поръчка за надграждане на комуникационната
Коментари Харесай

МВР обявява поръчка за надграждане на системата за контрол по границите

МВР ще разгласи нова социална поръчка за надграждане на информационната система ТЕТРА за надзор по границите. Това е последният план, който България би трябвало да извърши, с цел да получи от Европейски Съюз първото заплащане по Плана за възобновяване и резистентност, разгласи вицепремиерът Атанас Пеканов. 

На първата оповестена поръчка не се появи претендент и предходното държавно управление реши, че дейностите ще се изпълнят от " Информационно обслужване ", само че от Европейска комисия са възразили. 

Системата ТЕТРА е вътрешнокомуникационна за Министерство на вътрешните работи, само че ще свързва ведомството и с Министерството на защитата. При предходното служебно държавно управление планът е бил изваден от Плана за възобновяване поради разпознати проблеми с концепцията, само че постоянното съдружно държавно управление го е върнало в проекта, утвърден от Брюксел, а в този момент, с цел да получи България първо заплащане още тази есен, е належащо ТЕТРА да се задвижи с нова социална поръчка. 

" България ще придвижи първото искане за заплащане в края на този месец, след което стартира двумесечен период, в който Европейската комисия преглежда това искане и ни връща отговор. Целта е да получим парите през тази есен, защото те са нужни на Бюджета. Съответно Министерство на вътрешните работи ще работи интензивно, с цел да успее в този интервал да приключи този знак, да извърши тази цел - откритата процедура по публичната поръчка да докара до избирането на реализатор ",  разгласи вицепремиерът Атанас Пеканов.

Условията на публичната поръчка ще бъдат изменени, с цел да стане тя по-атрактивна за възможни участници.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР