МВР създаде национална информационна база данни за регистриране на случаи

...
МВР създаде национална информационна база данни за регистриране на случаи
Коментари Харесай

МВР създаде база данни за случаи на деца жертви и извършители на престъпления

МВР сътвори национална осведомителна база данни за вписване на случаи на деца в спор със закона и жертви на закононарушение. Това е направено по план сред Министерство на вътрешните работи и норвежкото държавно управление за възстановяване закрилата на децата и предварителната защита на детската престъпност в България, оповестиха от управлението на Групово дело " Национална полиция " на заключителното събитие по плана, заяви Българска телеграфна агенция.

Базата данни ще се употребява от полицейските чиновници, ще спомага за извличането на статистика и ще оказва помощ при образуването на политики за противопоставяне на детскта престъпност. Тя към момента е в опитна употреба.

Петгодишният план, който завършва в този момент, е на стойност от над 1,3 млн.лв като 15 % от него е с национално съфинансиране.

По него е стартирана национална стратегия за работа на полицията в учебните заведения, основана е интернет страница за повишение на информираността и предварителна защита на малдежката престъпност, както и е нараснал потенциалът на полицейските чиновници с над 20 образования.

През предходната образователна година са извършени над 800 лекции от над 700 полицейски чиновници в близо 7000 паралелки от 1 до 12 клас.

Зам.-директорът на ГДНП Благородна Макева сподели пред медиите, че разбор за 2016 година и 2017 година на дейностите в учебните заведения по плана е посочил, че са намаляли с над 11 % децата, които са потърпевши от принуждение и понижение от 9,6 % на малолетните причинители на закононарушение.

Тя добави, че тази година от септември са почнали работа над 130 Детски полицейски ръководства, в които са взели присъединяване 3500 деца. И посочи, че националните стратегии за работа на Министерство на вътрешните работи с деца ще продължат и отсега нататък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР