МВР разпраща разпореждания до своите служители по места, в който

...
МВР разпраща разпореждания до своите служители по места, в който
Коментари Харесай

МВР на Рашков респектира протестиращите, полицаите с инструкции как да ги контролират и питат "за" или "против" правителството са

МВР разпраща разпоредби до своите чиновници по места, в който те биват инструктирани да управляват потокът на протестиращи, които пътуват към столицата. В напътствията има условие към информацията да бъде разказано и в кой от митингите ще вземат участие жителите – " за " или " срещу " кабинета.

Ето и текста на известието, оповестен от уеб страницата flashnews.bg:
" Уважаеми сътрудници, На всеки два часа в групата и по ел. поща в ГДНП да се подава информация от ОДМВР за проведени пътувания на жители, които ще вземат участие в митингите през днешния ден и в идващите дни. Информацията да съдържа данни за брой пътуващи и МПС (вид и рег. номер), както присъединяване " за " или " срещу " държавното управление ".

Операцията на вътрешното министерство започва, откакто медиите предизвестиха, че властта е с проект да компрометира вота на съмнение с нападателни митинги, при които може да се стигне до кървави изстъпления.

Планът е по този начин да се замаже свалянето на държавното управление на Петков след гласуването в пленарна зала, а виновността за безредиците да бъде хвърлена на опозицията.

 Полиция Полиция Източник: Zonanews
Протестите се чака да продължат цяла седмица пред постройката на Народното събрание. Изстъпленията обаче не закъсняха и през вчерашния ден домът на народен представител от Движение за права и свободи Станислав Анастасов осъмна облепен със заплашителни бележки.

След обява на " Труд ", от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че са постъпили оперативни информации и доста сигнали за изявления в обществените мрежи, които приканват към ескалация на напрежението. Затова е почнала инспекция, като задачата ѝ е " незабавното определяне на лица, които приканват към противоправни дейности.

Министерство на вътрешните работи стартира акция в цялата страна в търсене на провокатори, които приканват във фейсбук за вълнения, навлизане в Народното събрание и разпра с депутати, които поддържат импортирания от ГЕРБ избор на съмнение против държавното управление " Петков ".

В акцията на Министерство на вътрешните работи вземат участие и специалисти от отдел " Киберпрестъпност " към ГДБОП. Те би трябвало да открият IP-тата, от които са пускани апелите за вълнения. Всеки от провокаторите, който бъде оголен, ще подпише сигнален протокол да не се занимава повече с неправилни неща.

Ако има задоволително данни за закононарушение, материалите по даден случай ще бъдат незабавно докладвани в прокуратурата. Резултати от акцията се чакат през днешния ден.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР