МВР работи по сигнали за купуване на гласове от ГЕРБ,

...
МВР работи по сигнали за купуване на гласове от ГЕРБ,
Коментари Харесай

МВР работи по сигнали за купуване на гласове от ГЕРБ, ДПС, БСП и ПП

МВР работи по сигнали за пазаруване на гласове от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Продължаваме Промяната ". Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Той означи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са партиите, които обичайно вземат участие в тези практики, като добави, че има три сигнала против Българска социалистическа партия и един против Политическа партия, които са стигнали до досъдебно произвеждане. 

В изборния ден кметът на Симитли е пропагандирал в една от изборните секции в интерес на сина си, който е кандидат-депутат. Апостол Апостолов обаче не е арестуван, тъй като контролът е бил стихотворец от районния прокурор на Дупница, а прокуратурата отказала да образува досъдебно произвеждане, изясни вътрешният министър.  " Това е един от случаите, в който прокуратурата сподели, че нежното доверие, което се построи сред институциите, може би е в заплаха ", добави той и призова прокуратурата да изясни своите претекстове за случая. 

" Очакваме прокуратурата да стигне до ръководителите на групите, занимавали се с пазаруване на гласове. Дали сме всички нужни данни за това, открили сме в множеството от случаите за коя политическа партия са купувани гласовете ", сподели още вътрешният министър. 

Демерджиев посочи, че вътрешното ведомство е съумяло да осигури възможност за реализирането на почтени и свободни избори. " Превенцията изигра решаваща роля - има 77 формирани досъдебни производства и 2 присъди по бързи производства досега ", уточни той. 

Относно миграционната конюнктура Демерджиев съобщи, че до момента в който той е министър, тя ще бъде под надзор. " Проверката на Европейска комисия по линия на Шенген по границите ни стартира идната седмица, а през днешния ден в министерството се прави симулирана инспекция ", сподели още министърът на вътрешните работи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР