МВР публикува кадри от акцията в метрото, за която бившият

...
МВР публикува кадри от акцията в метрото, за която бившият
Коментари Харесай

МВР публикува кадри от акцията в метрото, за която обвиниха Минчо Спасов

Министерство на вътрешните работи разгласява фрагменти от " акцията в метрото " , за която някогашният народен представител Минчо Спасов беше арестуван и освободен под гаранция от 1500 лева, а от няколко часа е и с обвиняване. По случая сходна орис има и 29-годишен юноша. Столична дирекция на вътрешните работи търси третият от групата.
Разследващите споделят казват, че и Спасов, и другият арестуван, не дават никакви пояснения.
Какво настояват от Министерство на вътрешните работи?
Столична дирекция на вътрешните работи с разкрития за лицата, които са спрели тока в метрото
От „ Метрополитен ” са безапелационни, че не е имало спешна обстановка, която да наложи прекъсване на метрото – и в двете направления.
Братоев пък съобщи, че има записи, на които ясно се вижда по какъв начин се натиска бутона, с който се стопира спешно придвижването на метровлаковете, чиновник на метрото тича да деблокира метрото, а тримата тичат и натискат другия бутон.
Какво се вижда на фрагментите?
Трима души, за които не може да се удостовери кои са, тъй като не се виждат ясно лицата им, слизат на метростанцията по ескалатора от към Народното събрание. Отиват до страничната врата в края на станцията и там се задържат за малко. След това токът на станцията стопира, а те напущат още веднъж по ескалатора площадката.
Тримата излизат умерено през входа към Народното събрание на метростанцията. На излизане фигурите се разпознават по-ясно. Един от тримата наподобява на Минчо Спасов.
След това служителка на метрото слиза по същия ескалатор, тича към спешната врата и ревизира за какво няма ток на станцията. После приказва по радиостанцията си с сътрудниците си.
На станцията слиза и чиновник на защитата на метрото, който минава от входа към Народното събрание към този към университета.
Кадрите приключват с момента, в който, спрялата на станцията мотриса, отваря вратите си и всички пътуващи в нея излизат.
Всъщност, на фрагментите липсват няколко неща:
Няма маркери за час и дата.
Не се вижда въпросното второ прекъсване на електричеството на метростанцията, за което по-рано загатна шефът на Метрополитена Братоев.

Видеата, публикувани от Министерство на вътрешните работи до медиите, са две - идентични по наличие.
В първото няма маркирани следените обекти:

Във второто тримата души са оградени в кръг, с цел да се насочи вниманието към тях.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че видеото се популяризира с разрешението на наблюдаващият прокурор и че работата по случая продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР