МВР обявява началото на акция Зима. Тя е от 1

...
МВР обявява началото на акция Зима. Тя е от 1
Коментари Харесай

Акция Зима с три етапа, погват и тротинетките

МВР афишира началото на акция " Зима ". Тя е от 1 ноември до края на месеца и ще се организира в 3 стадия.

Първият се споделя " Безопасно пътно транспортно средство " и е от 1 до 10 ноември, разгласи началникът на Пътна полиция Калоян Драганов. В него ще се ревизират за светлини и отразителни жилетки колела и каруци. Ще се следи и за съблюдаване на въведените ограничавания за тротинетки.

" Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост " е вторият стадий, който е от 11 до 20 ноември. Акцентът е подложен върху държанието на пешеходци и на водачи, които не им дават преимущество на пешеходни пътеки. Паралелно до 15 декември ще има и превантивна акция " Пресичаме безвредно ", което ще е в учебните заведения и детските градини в страната.

От 21 ноември до края на акцията е третият стадий, кръстен " Безопасно шофиране през зимата ". В него ще се следи за редовност на колите, ще се ревизират и техните фарове. Задължително е те да са включени и денем. 

" Нека наблегнем на техническото положение на автомобила. Да понижим скоростта, с която се движим през зимата, с цел да понижим травматизма, надлежно и починалите ", прикани пък основният секретар на Съюза на българските автомобилисти Ивайло Иванов. И уточни, че от 1 до 7 ноември ще има безвъзмездни прегледи в сервизите на СБА.

" При акцията, в случай че се открият други нарушавания, ще се ползва нулева приемливост ", сподели Драганов. И уточни, че поради засиления надзор единствено за октомври има 16 починали по-малко, в сравнение с през същия месец м.г. За цялата година жертвите са с 2 по-малко.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР