МВР обмисля дали да не въведе временни ограничения за пребиваване

...
МВР обмисля дали да не въведе временни ограничения за пребиваване
Коментари Харесай

МВР обмисля да не пуска в България чужденци, които не са си платили глобите

МВР обмисля дали да не вкара краткотрайни ограничавания за престояване в страната на чужденци, които не са си платили санкциите. 

Това излиза наяве от отговор на вътрешния министър Валентин Радев на въпрос на депутата Николай Александров от групата на Обединените патриоти. Народният представител пита министъра и по какъв начин гледа на концепцията за въвеждане на ограничаване за влизане в страната за три месеца в границите на една календарна година на автомобил с непозната регистрация.

В отговора си Радев изяснява, че за сходна мярка би трябвало да бъде изработен разбор на европейската процедура и заплахата от това да бъдат лимитирани съществени човешки права. Той се базира на това, че в Европа транспортните средства могат да се движат краткотрайно, като в Германия този интервал е една година. След този период транспортното средство следва да бъде записано в съответната страна.

Относно ограничаването, в отговора на министъра се показва, че анализът би трябвало да покаже, " дали сходна мярка ще способства за по-лесно събиране на наложените санкции " санкция " за нарушаване на ЗДвП, защото не дребна част от  тези извършители са директно преминаващи - един или два пъти годишно ".

В отговора си вътрешният министър твърди, че " този проблем ще бъде прегледан " в границите на работната група, която приготвя пакет от закони - за придвижване по пътищата, за пътните транспортни средства и за водачите на МПС.

Според статистиката 4 895 230 лева е общата сума, която задгранични жители дължат на Министерство на вътрешните работи за санкции, наложени на пътя. Общата сума на наложените на чужденци санкции от началото на годината до края на месец октомври е 5 107 415 лева, като едвам 4.15% от тях са платени. 

В статистиката на Министерство на вътрешните работи се показва още, че нарушаванията на Закона за придвижване по пътищата са установени при 41 236 лица, които нямат непрекъснат адрес в България. Малко повече от 5 хиляди от тях са получили фишове и наказателни разпореждане след прекъсване за инспекция.

Всички останали са глобени с електронни фишове, откакто са снимани с камери за превишена скорост.

По данни на Министерство на вътрешните работи общият брой на осъдените водачи за периода е 589 380, като чужденците съставляват 7% от тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР