МВР, НАП и СГП са разкрили схема за финансови и

...
МВР, НАП и СГП са разкрили схема за финансови и
Коментари Харесай

Разкриха схема за финансови и данъчни престъпления, щетата за бюджета е 6 млн. лв.

Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и СГП са разкрили скица за финансови и данъчни закононарушения. Дейността на незаконната група е прекратена, като е открито, че единствено в границите на една година вредата за държавния бюджет е 6 млн. лева


Това заяви заместник-главният прокурор Мария Павлова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Павлова акцентира, че 14 от адресите, които са претърсени, са на счетоводни адвокатски фирми, като е конфискувана огромен размер документи и информация.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев изясни, че през миналата седмица, на 16 ноември, е извършена взаимна профилирана полицейска интервенция сред Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и прокуратурата, като вследствие на общите дейности на институциите е обезвредена незаконна група, която се занимава с данъчни измами, с укриване и неплащане на данъчни отговорности и пране на пари. Претърсвания са осъществени на територията на цялата страна, в това число в София и Софийска област, Троян, Ловеч и други градове.

Установено е, че става въпрос за отбягване на Данък добавена стойност при импорт на първокласни коли. „ Има проблем при вноса на коли и избягването на данъчен заем ", добави шефът та ГДБОП основен комисар Явор Серафимов.

Дружествата, които действително договарят тези коли, следва да начислят 20% Данък добавена стойност, които да влязат в държавния бюджет. Този налог се начислява от съответния снабдител, който влиза в държавния бюджет, само че доставчикът не го е внесъл, надлежно Национална агенция за приходите не може да събере нищо от тази договорка. В момента тече развой по събиране на доказателства, че тези кухи компании имат потвърдена връзка с действителни такива, които задържат, или по-скоро приспадат ДДС-то от своята действителна активност, с цел да бъдат приведени към наказателна отговорност.

Тези сдружения и компании, които са правили сходна активност, не са едно и две, като става въпрос за товарни, леки коли, други МПС-та, които са от високия сегмент. За една година в България са вкарани стотици коли по този метод, по тази причина следва да бъдат открити и квалифицираните електронни подписи, с които са осъществявани тези покупко-продажби.

Има разпитани и 28 лица като очевидци.

По отношение на двамата отвлечени българи в Червено море органите на реда работят с партньорските служби за разрешаване на рецесията.

Живко Коцев разяснява и ескалацията по време на митинга против управлението на БФС. „ Цялото събитие е доста обезпокоително. Създаването на публични безредици и вълнения е очевидна провокация към държавността, към естественото действие на държавните институции ", сподели той, като акцентира, че от Министерство на вътрешните работи ще бъдат безусловно нетърпими към деянията на непотребна експанзия и използването на физическа мощ от страна на чиновниците на реда. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи означи, че ще им бъде потърсена дисциплинарна отговорност и ще бъде сезирана прокуратурата там, където има открити нередности. Той уточни, че българските жители би трябвало да бъдат предпазени и прикани експанзията да се избива в библиотеката, в спортните зали и прочие По думите на Коцев 33 са потърпевшите полицейски чиновници, които са потърсили здравна помощ, а 18 са потърпевшите граждани-фенове.

„ Задържаните лица към този миг под стража са две – едното за щета на служебния автомобил и второто за заличаване и разваляне на имущество на турското посолство ", заяви той. Коцев прикани за повече разсъдък от страна жителите по време на последващи митинги било то към БФС, или по време на друго мероприятие.

Градският прокурор Илиана Кирилова разяснява, че още вечерта на място е имало и прокурор, и следовател. От самото турско посолство са предоставени камери. „ Имаме следене на лицето през цялото време до стигане на рейса и хвърлянето на факла ", сподели още тя./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР