МВР и другите контролни органи засилват контрола по пътищата по

...
МВР и другите контролни органи засилват контрола по пътищата по
Коментари Харесай

Засилен контрол по пътищата по време на празниците

МВР и другите контролни органи ускоряват контрола по пътищата по време на Коледните и Новогодишните празници, заяви пред публицисти в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Ще следим за превишена скорост, най-много по автомагистралите, за приложимост на алкохол и опиати и за каране без шофьорска брошура. Това са съществени аргументи за злополуките, сподели Радев. Той напомни, че за последните 10 дни на 2016 година по пътищата са починали 20 души, а 230 души са тежко ранени.

В София и другите огромни градовете ще се усили полицейското наличие в огромните търговски центрове и булевардите, изключително през нощта. Много наши чиновници няма да съумеят да си вземат отпуска и почивни дни по време на тези празници, въпреки че към момента не го знаят, сподели Радев.

Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " и Агенция " Пътна инфраструктура " ще управляват пътищата и готовността на коли, камиони и рейсове да транспортират хора и товари , оповестиха министрите Ивайло Московски и Николай Нанков.

Направен е разбор на риска по пътната мрежа на страната, там където има динамичен трафик и по-голям риск – ще бъдат пратени мобилни екипи да управляват товарния и автобусния транспорт . Независимо от метеорологичните проблеми, контролните органи ще си свършат работата, сподели министър Московски.

Той прикани водачите на МПС да не минават през железопътни прелези при спуснати бариери, каквито случаи имало в последно време.

Искаме по-голям надзор на техническото положение на колите в автосервизите и в пунктовете за годишен механически обзор, а след време и въвеждане на предпазни колани във всички транспортни средства, пренасящи пасажери.

Ще следим особено придвижването на тежките камиони над 12 тона, тъй като те са огромна опасност, добави Валентин Радев.

Общинската полиция в София ще ускори контрола и наблюдението на пътните артерии и огромните търговски центрове, осведоми кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Засилено полицейско наличие ще има и по коледните базари.

Тя прикани за особено внимание по огромните булеварди в късните часове на деня, тъй като всеобщо се нарушават разпоредбите за придвижване.

В петък стопират всички поправки по пътищата , сподели министър Нанков. Следят се прогнозите за превалявания и 3000 машини за разчистване на пътища са в подготвеност, добави той.

От петък стартира разпространяването на нови винетки , има към този момент тримесечна винетка, като стикерът няма да важи за календарна година, а от дата до дата. Над 2 милиона винетни стикера се пускат в разпространяване от петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР