МВР е най-нереформираното министерство по време на прехода. Това коментира

...
МВР е най-нереформираното министерство по време на прехода. Това коментира
Коментари Харесай

МВР е най-нереформираното министерство по време на прехода, смятат журналисти

МВР е най-нереформираното министерство по време на прехода. Това разяснява в " Денят стартира " Йово Николов - публицист, в. " Капитал ".

" Полицейското принуждение е продължителен проблем на българското общество и ние виждаме една повтаряемост на дейностите на полицията. При всички по-големи митинги съвсем постоянно се стига до полицейско принуждение и това е проблем, който може да се реши с дълбоки промени в Министерство на вътрешните работи. Министерство на вътрешните работи е най-нереформираното министерство по време на така наречен " Преход ". Правят се поръчки, само че в действителност се стига до на никое място и по този начин 33 години ", сподели Йово Николов - публицист, в. " Капитал ".

Според журналиста Валери Найденов първо би трябвало да се потърси кой има интерес от безредици в София по време на митинга против БФС.

" Голямото заболяване на целия преход е, че посредством тълпи се прави кадруването на българските институции. Това стартира от самия 10 ноември. Винаги се желаят оставки защо ли не и постоянно напред излизат едни ултраси, да вземем за пример от футбола. Такива ултраси възпламениха на времето Партийния дом, който през днешния ден е парламент. Ултраси превзеха няколко пъти остарелия парламент, правеха погроми. Дори при мирни демонстрации се появява една група ултраси и стартира да хвърля камъни и всичко подивява в близост. За мен това е един от признаците на болестта на нашето общество - вместо първо да разясним кой и за какво подпали София, за какво искаше да направи безредици, ние се нахвърляме на полицията. Отделен въпрос е, че там не са правени промени ", означи журналистът Валери Найденов.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР