Обучението на полицаите ще бъде приоритет номер едно на МВР,

...
Обучението на полицаите ще бъде приоритет номер едно на МВР,
Коментари Харесай

Обучението на полицаите ще бъде приоритет №1 на МВР, заяви главният секретар на МВР

Обучението на служителите на реда ще бъде приоритет номер едно на Министерство на вътрешните работи, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев преди чуване във краткотрайната комисия за обстоятелствата към митинга против БФС и използването на физическа мощ от Министерство на вътрешните работи.

Той удостовери, че такива образования към този момент се правят и добави, че образования ще се вършат на всички чиновници и ще бъдат систематични.

" Необходимо е служителите на реда да са пригодни за дейности във всевъзможни обстановки, тъй че да могат да дава отговор на безусловно всички процедури, написани към днешна дата, и които вероятно ще подготвим - за дейности при сигнали за разнообразни типове закононарушения ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Коцев изясни, че ще се доразписват инструкции по какъв начин да работят служителите на реда при избрани обстановки.

По-късно, пред краткотрайната комисия за обстоятелствата към митинга против БФС, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев заяви, че Министерство на вътрешните работи приготвя промени в нормативната уредба по отношение на дейности при защита и организация при осъществяване на всеобщи мероприятия. Той добави, че измененията ще се отнасят и за гарантиране сигурността на публицистите, които отразяват събитието.



Във връзка с митинга Коцев уточни, че предварителна информация за сборичкване сред фракциите на митинга против БФС не е постъпвала. По думите му мероприятието е било оценено като такова с висока степен на заплаха и е имало засилен полицейски надзор. Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов посочи, че подготовката за мероприятието е почнала месец по-рано.

Главният секретар сподели, че е изработен разбор на полицейските дейности по време на митинга, като ще бъде направена смяна и служителите на реда ще носят върху себе си на повече места обозначителни знаци, такива ще имат и на каските си.



Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР