МВР е използвало медийния скандал с охраната на Любена Павлова

...
МВР е използвало медийния скандал с охраната на Любена Павлова
Коментари Харесай

МВР рязко съкрати броя на охраняваните свидетели след скандала с Любена Павлова

МВР е употребило медийния скандал с защитата на Любена Павлова като мотив да редуцира броя на очевидците, които употребяват защита от униформени служители на реда.

Това излиза наяве от изявление на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за Министерство на вътрешните работи.

" Аз желая да благодаря на индивида, който е направил (снимките). Който съгласно мен ги е направил и ги е пуснал за по някакъв метод да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези фотоси реализираха противоположен резултат, съгласно мен. След разбора, който направихме, все още Министерството на вътрешните работи охранява единствено три такива лица. И доста разтоварихме системата от този ангажимент ", споделя той.

Седмица по-рано Facebook-групата Squatting Slavs in Tracksuits изненадващо разкри, че Любена Павлова употребява защита от Министерство на вътрешните работи - освен това служителите на реда са принудени да товарят кашони с новите ѝ мебели от IKEA в джипа ѝ. От известията на Вътрешното министерство се разбра, че защитата е обезпечена по предписание на Софийската районна прокуратура, която проверява някогашния ѝ брачен партньор - Петьо Петров-Еврото, търсен поради " Осемте джуджета ".

От репортажа на БНР не излиза наяве дали Павлова продължава да е измежду тримата охранявани от Министерство на вътрешните работи.

Към 1 юни 2023 година някогашният министър Иван Демерджиев твърдеше, че над 160 чиновници на Министерство на вътрешните работи се занимават с защита на разнообразни лица, като изрази мощни подозрения дали всички те имат потребност от специфична отбрана.

Както той, по този начин и Калин Стоянов признават, че системата е употребена от някои от тези хора в неуместни за полицията обстановки - като визити на " застрашените " лица в нощни заведения.

" Когато въпросното лице пожелае да посети някакво питейно заведение примерно дискотека, там охраняем състав, който е зает с неговата отбрана, не може да влезе. Тогава се викат оперативни служащи от съответното районно ръководство или от Столична дирекция на вътрешните работи, които цивилни влизат на съответното място ", споделя Стоянов в изявлението си за БНР.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР