МВнР ще спазва стриктно мандата на Министерския съвет, декларацията на

...
МВнР ще спазва стриктно мандата на Министерския съвет, декларацията на
Коментари Харесай

Теодора Генчовска: Рестартирахме и надграждаме постигнатото, има позитивизъм в отношенията с РСМ

" Министерство на външните работи ще съблюдава прецизно мандата на Министерския съвет, декларацията на Народното събрание и контракта сред Република България и Република Северна Македония (РСМ) ". Това съобщи министърът на външните работи пред публицисти в Народното събрание в отговор на въпрос има ли различия сред президента и държавното управление по тематиката Република Северна Македония, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 160
Тя уточни, че ще отчетат и мнението на последното съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента и няма да се отклонят от рамковата позиция. На въпрос за думите на президента Румен Радев, че визитата на премиера в Скопие е било преждевременно, Генчовска отговори, че това е мнението на президента и не може да го разяснява.

" Наистина ние рестартирахме и продължаваме да надграждаме в действителност постигнатото досега. Има последователност от страна на външно министерство, надграждаме реализирано, има позитивизъм в връзките, в разговора ", съобщи тя.

Генчовска означи, че е в пряк контакт с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, както и екипът от външно министерство е в пряк контакт на експертно равнище. Предстои ни експертна среща - сътрудниците от Външно министерство на Република Северна Македония ще дойдат тук на 10-11 февруари за осъществяване на експертни диалози по политическия пакет " 4+1 ", заяви тя и добави, че през днешния ден е внесла в Министерски съвет план за мандат, който да отстояват. " Както споделих, той по никакъв метод не се отклонява от до момента съществуващите рамкови позиции, заявления на Народно събрание, най-много съблюдаване на Договора за добросъседство и другарство ", сподели още Генчовска.

Министърът на външните работи разяснява тематиката откакто дава отговор на настоящи въпроси на депутати в парламентарната комисия по външна политика. " Надявам се на доста положително взаимоотношение с народните представители от всички парламентарни групи ", уточни тя.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 160  Правителството на районен съд Македония предлага Агнеза Руси за дипломат в София? Правителството на районен съд Македония предлага Агнеза Руси за дипломат в София?  Анализатори: Премиерът и президентът имат разлики по отношение на РСМ Анализатори: Премиерът и президентът имат разлики по отношение на РСМ  Каракачанов към Нинова: Поздравявам Ви за отхвърли да оглавите делегацията в Скопие Каракачанов към Нинова: Поздравявам Ви за отхвърли да оглавите делегацията в Скопие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР